Més Algemesí contrastà «doblement» la informació sobre l’Albufera

0
405

Més AlgemesíÍ treu sempre les seues conclusions polítiques a partir d’informació oficial i de consultes oficials. El passat dia 11 presentàrem una moció per reclamar que l’Ajuntament es pronunciara sobre la declaració de Reserva de la Biosfera per a l’Albufera. Ens posem a treballar sobre el tema quan llegirem el passat dia 5 de febrer en el diari LAS PROVINCIAS que “Sólo Alfafar apoya a Valencia para que la Albufera sea reserva de la biosfera” on s’indica que Algemesí no ho ha fet. Buscant en l’hemeroteca i vegèrem que ja en el mes de novembre de 2012 el diari LEVANTE-EMV senyalava que Algemesí i altres 11 municipis no havien signat el document d’adhesió. Després d’això ens posàrem a buscar informació oficial al respecte. 

En la web de l’Ajuntament promotor, és a dir, l’Ajuntament de València, trobàrem que en l’acta del plenari de 23 de novembre de 2012 s’havia preguntat per la qüestió. La regidora de l’oposició Sra Dolz preguntà al regidor responsable de l’Albufera per les adhesions que s’havien produït.

En febrer de 2012 la regidora havia preguntat ja quines entitats s’havien adherit, i en febrer li contestaven que eren 5: “Ayuntamiento de Valencia, Demarcación de Costas y Confederación Hidrográfica, Conselleria de Infraestructuras, Conselleria de Turismo y Acequia Real del Júcar.” Preguntava novament en novembre si s’havien produït més adhesions.

La resposta textual del responsable polític del polític del PP responsable de l’Albufera que hi consta a la pàgina 204 de l’acta (teniu ací l’enllaç) és la següent:
“Realizadas las consultas pertinentes en la Conselleria de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente, nos indican que hasta la fecha no han recibido ninguna adhesión más de las señaladas en el expediente de referencia.”
La Conselleria, que envia el requeriment i l’Ajuntament promotor, el de València, no sabia res sobre que Algemesí haja aprovat cap acord. No obstant això, el mateix dia 11, i abans de treure la nota de premsa, el portaveu del Grup MÉS ALGEMESÍ preguntà al Sr Secretari de l’Ajuntament si l’ajuntament havia adoptat algun acord al respecte, i la resposta fou negativa. Amb aquesta informació, oficial i proporcionada per administracions governades pel Partit Popular, extraiem unes conseqüències que amb eixa informació difícilment podien ser altres, elaborant la nota de premsa.
De fet, la setmana passada la premsa publicava que la pròpia Alcaldessa declarava en una visita al Saler que sols dos ajuntaments (Alfafar i Albal) s’havien sumat a la petició i indicava que tornaria a insistir en la resta d’ajuntaments, tot i que ahir sembla ser que ja se donà per assabentada.
MÉS ALGEMESÍ contrastà doblement -o triplement- la informació i ho feu amb informació oficial. El propi Ajuntament ha tardat una setmana en trobar l’expedient. El dilluns 18, exactament una setmana després de presentar la moció i la nota de premsa, el Sr Secretari envià un correu al portaveu indicant que s’havia trobat l’expedient i que sí que estava aprovat. Òbviament si el que demanàvem ja està acordat calia retirar la moció que ja no té sentit.
MÉS ALGEMESÍ és víctima d’una informació oficial errònia i exigim responsabilitats al respecte. De fet, l’equip de govern deu demanar responsabilitats al Sr Aleixandre i a la Conselleria de Medi ambient que des de febrer de 2012 estan informant que Algemesí no ha signat l’acord.

És més, l’equip de govern deuria d’explicar per què no ha desmentit eixa notícia que fa un any que ha aparegut múltiples vegades en la premsa. Quan MÉS ALGEMESÍ s’ha equivocat ho ha reconegut i ho ha anunciat ell mateix.

En aquesta ocasió nosaltres extraiem unes conclusions a partir d’informació oficial que se’ns facilita.
Si en el seu moment l’Ajuntament actua correctament ens alegrem, i ens alegrem que la sensibilitat mediambiental de l’equip de govern municipal siga major de la que la Conselleria de Medi Ambient, el Sr. Aleixandre i la pròpia Alcaldessa de València li atribueixen.

És a ells a qui deuria de reclamar rectificacions i no a nosaltres, i deuria haver fet fa mesos quan els seus companys de partit dubtaren del deu interès pel tema. Diu poc en favor del seu interès per defendre el bon nom d’Algemesí que hagen estat callats tan de temps per no deixar mal a la cúpula del seu partit i que es dediquen a criticar-nos a nosaltres i no als que ha originat el problema.

A això cal afegir que no existeix un estudi de viabilitat com a tal que constate numèricament la “necessitat” que tenim d’un Mercat, d’igual manera que no existia un estudi de viabilitat del pàrquing, i ara es troba pràcticament buit. En MÉS ALGEMESÍ creiem important que, per evitar invertir en una infraestructura amb un risc real de que puga ser infrautilitzada, i per evitar carregar amb les conseqüències d’eixa decisió, la ciutadania hauria de ser consultada sobre la necessitat d’un nou Mercat o la inversió en un projecte substitutiu.
Com a aportació constructiva a eixe debat MÉS ALGEMESÍ aporta la idea d’aplicar al nou espai urbanístic el que tècnicament s’anomena “arquitectura tèxtil”. Es tracta de no construir cap edifici, entra d’altres coses perquè l’edifici projectat arriba a un tercer pis i resultaria de gran impacte visual per al veïnat i llevaria molt de lloc per a la convivència. La nostra aposta és la de dotar a la plaça d’uns umbracles artificials, mòbils o adaptables a l’època de l’any i de mobiliari urbà per a la convivència en el carrer tal com bancs, jardineres, més elements de parc infantil, així com un o dos quioscs. A títol de suggeriment, que no com a proposta definitiva l’equip d’infografia de MÉS ALGEMESÍ, i després d’haver consultat arquitectes hem realitzat una recreació fotogràfica i infogràfica virtual de quin podria ser el resultat de la nostra proposta que teniu a la vostra disposició a la nostra pàgina web. (Hem elaborat també altres propostes que teniu ací: proposta 1, proposta 2 i proposta 3)
No obstant això, no volem ser nosaltres qui ho decidim i no pensem que hagem de ser els polítics, per això hem presentat una moció per a proposar a l’Ajuntament que prenga en consideració la proposta d’elaborar un projecte d’arquitectura tèxtil, però sobretot per a que convoque un procés de consulta a la ciutadania sobre què fer a la plaça del Mercat. Pensem que ha arribat l’hora de començar a transitar pel camí d’una autèntica democràcia participativa.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here