Educació exigirà, ara, el valencià a tots els professors d’ESO i Batxillerat

0
178

Conselleria avança que així es desprèn de la proposta d’Ordre per la qual es regula la catalogació de llocs en valencià corresponents als ensenyaments de Secundària i Batxillerat en centres docents públics dependents de la Generalitat, elaborada per aquest departament autonòmic i que serà estudiada a la taula tècnica d’Educació d’aquest dimecres.

Així, la Conselleria catalogarà en valencià totes les places tant d’Infantil com de Primària i Secundària, i es completarà d’aquesta manera l’exigència del coneixement del valencià en tots els nivells educatius, cosa que fins el moment, només es requeria a Primària.

Aquesta nova Ordre permetrà incrementar la polivalència dels llocs i l’adequarà a les necessitats actuals amb la finalitat d’impulsar el sistema educatiu plurilingüe a tots els centres.

El personal docent haurà d’acreditar posseir el certificat de capacitació per accedir a qualsevol dels llocs que estiguen catalogats en valencià. D’aquesta manera, es garantirà que estiga habilitat per a impartir, com a docent, als llocs de treball que la requerisquen.

L’Ordre de la Conselleria: ‘establirà un període transitori, que serà negociat amb els sindicats, per possibilitar que tots els docents puguen obtenir el requisit lingüístic’.

EFE

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here