L’Alcúdia acull, enguany, la presidència del Circuit de Curses Populars

0
423

La sala de conferències de la Casa de la Cultura de l’Alcudia, amb una nodrida presencia d’esportistes i regidors d’esports dels pobles participants en el circuit, va acollir les paraules de Francisco Borja d’ Alzira, José Casaudoumecq de Sueca, Ricardo Granero, president del C.C. l’Alcúdia, que en este acte assolia la presidencia del III Circuit, Luis Ros, regidor d’Esports de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Recaredo Agulló, historiador de l’esport valencià i Avelino Pastrana, secretari del Circuit i excel·lent corredor.

El Circuit, que arranca el 10 de març amb la II Mitja i Quarta Marató d’Alcàntera, continua amb la 26a Volta a peu a l’Alcúdia, el 4 de maig. El 25 del mateix mes se celebrarà la 10 K d’Alzira (que apareix al circuit amb este format, desapareguent la Mitja marató que hi formava part fins ara) “S’ha pres la decisió,- explicava el nou president del Circuit- pensant que la la 10k és una prova més fàcil de córrer i donarà oportunitat a molta gent que està començant amb este esport”. A Alzira li seguiran el mes de juny, la 29a Volta a Peu d’Algemesí, que se celebrarà el dia 1 i la 24a Volta a peu a Sumacárcer, que se correrà el 15. El més de Juliol hi haura una sola carrera, la 6a Volta a peu Benéfica Mareny de Barraquetes que se correrà el dia 6. En agorst, el dia 17 Ss’estrenarà al Circuit Bemnimodo amb la Volta a Peu del dia 17, i el 23 se celebrarà la 13a Volta a Peu Nocturna a Manuel. El cricuit finalitzarà el 14 de setembre amb la Volta a Peu a Alginet.

L’alcudià Ricardo Granero, va explicar que assolia la presidència amb molta il·lusió i ganes de treballar i va agrair l’ajuntament de l’Alcúdia el seu suport “sense el qual ens haguera segut molt difícil – afegí- donat que el club ja assoleix tots els anys la celebració de la Volta a Peu i la del Cros de l’Alcúdia, i si no tinguérem l’ajuntament donant-nos suport, no sé si haguérem pogut”.
Per la seua banda, el regidor d’Esports, Lluís Ros, va deixar palés que l’Ajuntament de l’Alcúdia fa una aposta clara per l’esport, “tant és així – va dir- que en el present exercici, totes les partides de despeses han abaixat excepte Serveis Socials, Educació i Esports”. Davant una pregunta des del pati de butaques, referent a la valoració des de l’ajuntament de l’aprofitament de la pista d’atletisme, Ros contestà que la sensació és immillorable, que només cal anar qualsevol dia a poqueta nit a les instal·lacions per vore el seu aprofitament i que, a més de la pista i les instal·lacions de la Ciutat esportiva, ara l’Ajuntament està en vies de consolidar el circuit de Cros de la vora del Riu Magre.

Per la seua part, Recaredo Agulló va posar la part més romàntica i literària a la presentació, que va començar amb una afirmació rotunda: “Disfrutar és el més important en l’esport”, i va continuar donant unes dades per a alguns sorprenents, com ara que a les primeres curses populars de València, a finals dels 70, s’ajuntaven al voltant de 300 corredors quan hui en dia ho fan més de 75.000. “Hui en dia, -afirmà Agulló- la carrera a peu és l’esport per antonomàsia del planeta, és el que té el major nombre d’esportistes del món, més que el futbol”.

Recaredo, que rebé de mans del regidor d’esports un “socarrat” amb el motiu del Monument a la Sènia, acabà rememorant Cavafis i el seu viatge a Ítaca i desitjant “que la utopia de canviar el món a través de la pràctica esportiva forme part de l’ésser humà i els polítics i els banquers aprenguen de la filosofia de les carreres populars”

Entre els assistents, destacar la presència de la suecana Julia Iborra i l’atleta de Mareny de Barraquetes Sonia Carrascosa, afortunadament molt recuperada del seu accident.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here