EU de la Ribera protesta contra el «repagament» sanitari dels discapacitats

0
340

EU de la Ribera critica durament la mesura ordenada pel Consell d’incloure ara els discapacitats en el repagament sanitari. Els col·lectius d’EU de la Ribera ofereixen les seues seus per a reclamar a la Sindicatura de Greuges que actue i denuncie el repagament dels tractaments dels discapacitats ordenat per la Generalitat.
Els col·lectius d’EU posaran a disposició de tota la ciutadania models per a què siguen denunciades aquestes retallades intolerables davant la Sindicatura de Greuges (el Defensor del Poble Valencià), i que aquest actue i reclame la supressió de la Llei 10/2012 que suposa la vulneració dels drets que tenien les persones discapacitades.
Aquesta llei suposa la conculcació de totes les lleis valencianes anteriors i ha sigut un atac premeditat al benestar dels discapacitats. El Reial Decret 16/2012 del repagament sanitari del govern central, de l’abril del 2012, establia la possibilitat d’excloure les persones amb discapacitat de costejar els seus tractaments i les medicines, si així ho arreplegaven les lleis autonòmiques. De fet, la llei valenciana 11/2003 garantia el finançament de productes farmacèutics, ortoprotèsics i ajudes tècniques als pacients menors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%, i als majors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 65%.
Tot això indica la total falta d’escrúpols de la Generalitat Valenciana que, després d’uns mesos de l’entrada en vigor del repagament sanitari, ha aprovat unes disposicions per a incloure explícitament les persones amb discapacitat. Aquestes greus circumstàncies se sumen a la falta d’aplicació de la Llei de Dependència per part del Consell durant anys i anys i les duríssimes retallades a milers de famílies riberenques amb dependents.
A més a més, aquesta mesura del govern valencià atempta contra els articles 49 i 50 de la Constitució i l’article 10.3 de l’Estatut d’Autonomia, que obliguen als poders públics a garantir la igualtat d’oportunitats de les persones discapacitades i la seua protecció.
Per als col·lectius d’EU en les dues Riberes resulta totalment vergonyós que durant aquestes setmanes, en què ha entrat en vigor aquesta mesura amb una total falta d’humanitat, la mateixa Generalitat Valenciana haja pagat ja 4.860.000 euros del deute del València CF amb Bankia. Aquests fets parlen de les vertaderes prioritats per al govern valencià i de la gestió nefasta del PP, que no es pot sostindre en la Generalitat ni un dia més.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here