Bloc-Compromís proposa un nou sistema d’ORA gratuïta

1
343

Bloc-Compromís ha presentat per registre i per a la seua discussió per part dels diferents grups municipals una proposta de nova ordenança de la ORA que, entre d’altres coses, preveu la gratuïtat completa per als usuaris mantenint això sí la rotació de vehicles en determinades zones.

“El proper mes d’octubre venç la concessió a l’actual empresa gestora de la ORA a Carcaixent, i després d’uns anys de funcionament amb el sistema actual en el que tots els usuaris paguen un cert import per estacionar a la zona regulada, des del Bloc no estem satisfets dels resultats. L’ocupació de les places ORA és escassa, l’efecte de rotació de vehicles entenem que no és l’esperat i al final sembla que el sistema es manté simplement com una font de finançament per a l’ajuntament” explica Paco Salom, portaveu de Bloc-Compromís.

La proposta de Bloc-Compromís preveu una redistribució de les places d’aparcament regulades per la ORA, i introdueix, a més, la zona taronja amb un horari inferior al de la zona blava. “Hem comprovat que en determinades zones, especialment als voltants del Mercat o del Centre de Salut, la reserva d’aparcament és només necessària en determinades franges horàries. Per tant no té cap sentit mantenir la ORA en funcionament en hores en què la demanda d’aparcament no sobrepassa la dels carrers dels voltants”.

Però sens dubte la principal novetat de la proposta de Bloc-Compromís és la gratuïtat completa de l’estacionament en la zona ORA, però amb una limitació d’una hora. “Des de Bloc-Compromís no veiem la ORA com una manera de recaptar ingressos, sinó com una manera de forçar la rotació de vehicles en les zones en què, per la seua proximitat a comerços o institucions, molts ciutadans necessiten aparcar per fer les seues compres o gestions. Per això plantegem un sistema gratuït, en què l’usuari, simplement indicant amb un paper o un marcador específic l’hora a què ha deixat aparcat el seu vehicle tindrà dret a 60 minuts en la zona blava o taronja. Això sí, transcorreguts eixos 60 minuts haurà de canviar de lloc el vehicle o podrà ser sancionat. Aquest sistema ORA ha demostrat la seua utilitat en altres ciutats i entenem que paga la pena provar-lo a Carcaixent” conclou Paco Salom.

Aquesta proposta d’ordenança reguladora de la ORA, s’explicarà en la pròxima campanya de reunions per barris, que Bloc-Compromís Carcaixent té previst realitzar en les pròximes setmanes.

Bloc-Compromís Carcaixent

 

 

 

1 Comentario

  1. El MIA desesperado en recaudar ( incluso embargando pensiones alimenticias ) y a los del Bloc sólo se les ocurre pensar en la gratuidad de un servicio.

    Pues esa medida me parecería perfecta si ello no supusiera el aumento de ingresos por otros medios de las arcas municipales.
    Es que uno ya está hasta los mismísimos de pagar pagar pagar………..y pagar.

    Yo , al año que viene , le pediré a los reyes un ………. , pero no se yo , si mis papas querrán o podrán pagármelo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here