Una Plataforma enceta una ofensiva contra la privatització de la sanitat en la Ribera (Video ATV)

0
361
Presentació de la Plataforma esta vesprada

Formacions polítiques i sindicats progressistes junt diverses entitats de la comarca, com Xúquer Viu, AJUDA, Solidaritat per la Dependència i Asperger, entre d’altres, impulsen des de hui la Plataforma per la Defensa i Millora de la Sanitat Pública de la Ribera.

Es tracta de llançar «una ofensiva en tots els municipis» contra la privatització de la Sanitat Pública en la comarca, segons manifestà un dels portaveus, Eduard Hervás, durant le presentació d’este moviment ciutadà que està recollint nombroses adhesions particulars.

Sensibilitzat els ciutadans

El primer dels objectius bàsics de la plataforma, és precissament «sensibilitzar la ciutadania per la defensa d’un sistema públic, amb una gestió també pública que garantisca l’equitat, la qualitat i la universalitat de la Sanitat».

Carmen González, una jurista de l’associació AJUDA, assegura que és «inconstitucional» la modificació feta pel govern de Rajoy que avança en la privatització, de la Llei de Sanitat mitjançant un decret-llei perquè «deuria haver-se debatuda en el Parlament».  González considera que el dret a una sanitat universal, igualitària i pública «està reconegut en les convencions internacionals i en la Constitució». Esta entitat anima als ciutadans de la Ribera a que «recolzen esta plataforma per lluitar per un dret fonamental com és la sanitat pública».

Per la seua part la sindicalista de CCOO, Ángels López recordà que la Ribera amb el «Model Alzira» és on el PP va encetar la privatització de la sanitat l’any 1999 aprofitant que ésta era la única comarca que careixia d’un hospital.

La sanitat espanyola és la millor i la més econòmica

López va exposar una sèrie de dades comparatives de la sanitat espanyola amb la privatitzada sanitat nordamericana, procedents de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que conclou en que «el sistema sanitari espanyol és dels millors i més econòmics del món», fins el punt que «Espanya és un model a seguir».

Després la presentació de esta plataforma els seus components es reuniran el pròxim dia 26 per concretar les accions a promoure en les distintes poblacions de la Ribera per tal de crear «un moviment ciutadà de defensa de la Sanitat Pública».

VIDEO ALZIRA TÉ VEU: 
http://alzirateveu.es/y/2013/2013_02_13-PLATAFORMA-SANITAT-PUBLICA.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here