La Ribera en biodièsel quadruplica l’oli recollit en tres anys

0
274

El servei LA RIBERA EN BIODIÈSEL té per objectiu aprofitar un residu com és l’oli vegetal de cuina per produir un combustible renovable i ecològic com és el biodièsel, evitant al mateix temps la contaminació de rius i barrancs i reduint la despesa de depuració de les aigües residuals urbanes.

En l’àmbit d’aquest servei a l’any 2009 començà una nova fase del projecte amb l’objectiu d’arreplegar l’oli vegetal de cuina usat però aquesta vegada del sector domèstic. Per això s’ha dissenyat una xarxa de contenidors metàl·lics que es situen al carrer per tal de promoure la recollida d’aquest residu.

En el periode 2009-2012 s’ha quadriplicat la quantitat d’oli anual recollit passant de 5.023 l de 2009 a 22.957 l recollits en 2012. A este increment ha contribuït tant la inversió que s’ha fet en nous contenidors (33 més, sumant un total de 90 repartits entre els 45 municipis adherits al servei) com les campanyes d’informació i conscienciació realitzades.

La mitjana d’oli recollit per habitant se situa en 0,1 l. Destaca el Mareny de Barraquetes com el municipi que més litres per habitant recull (0,4 l/hab) seguit de prop per Real (0,3 l/hab). En quantitat total de litres d’oli recollits, és el municipi d’Algemesí qui va recollir la major quantitat (3.400 l) seguit de l’Alcúdia (2.505 l) i Sueca (2.200 l).

L’Agència Energètica de la Ribera seguirà treballant amb els ajuntaments de la Comarca per tal de millorar el servei i incrementar la quantitat recollida. La col·laboració de la ciutadania és fonamental per a l’èxit de la iniciativa.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here