Baldoví aposta per un tripartit d’esquerres en el Consell

0
275
Morera i Baldoví en Alzira

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha afirmat que la ciutadania «no perdonaria» que Compromís, Esquerra Unida i PSPV-PSOE no s’entengueren per a governar junts en la pròxima legislatura, malgrat les diferències que mantenen entre ells.

Joan Baldoví es va pronunciar així durant una conferència sobre el sistema polític valencià organitzada pel Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) en el marc del congrés «Pensar València».

En la mateixa taula redona va participar el professor de la Universitat de València, Guillermo López, que va explicar que al País Valencià, tant el PP com el PSPV «s’estan enfonsant», mentre que les forces minoritàries, com UPyD, Compromís i EU experimenten «una gran pujada».

Segons l’especialista en comunicació política, aquestes forces polítiques segurament tindran la clau del pròxim Govern valencià, si més no, està per veure com governaran uns partits més acostumats a fer oposició des de fa anys.

Preparats per a governar

Li han preguntat per la possibilitat d’un tripartit del PSPV, Compromís i EU per a la pròxima legislatura i Baldoví ha assenyalat que, malgrat les diferències existents, hauran d’entendre’s, perquè en cas contrari els ciutadans no li ho perdonarien, i ha assegurat que estan preparats per a governar. Respecte a l’autodeterminació, Baldoví ha assenyalat que en aquests moments no és el problema principal del poble valencià, encara que es va mostrar a favor d’aqueix dret.

EFE

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here