Sueca s’unix a les celebracions de l’Any Estellés

0
347

La inciativa, impulsada des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, pretén dedicar el 2013 a difondre la personalitat i obra de l’escriptor

Des de l’any 2004, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) rendix un homenatge anualment a un autor de la nostra comunitat, al qual designa “Escriptor de l’any”. Enguany, coincidint amb el vint aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, ocorreguda el 27 de març de 1993, l’Acadèmia ha organitzat un conjunt d’iniciatives destinades a difondre la personalitat i obra de l’escriptor.

La setmana passada, els membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó i Honorat Ros, es van reunir amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Josep Navarro; la tècnica de l’àrea de Foment Cultural, Roser Bartolomé; la programadora cultural, Sari Lahosa; i el bibliotecari municipal i director de la Casa Joan Fuster, Joan Antoni Carrasquer; per a concretar la col·laboració del nostre municipi en els actes organitzats per a commemorar l’any Estellés. Des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua es va pensar en Sueca al constituir un dels municipis als quals Estellés dedica un capítol de la seua obra Mural del País Valencià, “considerada una crònica poètica dels moments capitals de la nostra història, en la qual la geografia, les figures insignes i la personalitat de les nostres poblacions configuren un mosaic extraordinari de la memòria col·lectiva valenciana”, en paraules de l’Acadèmia. “Considere, com també va deixar escrit Joan Fuster, que Vicent Andrés Estellés és el més gran poeta que el País Valencià ha donat, en la llengua pròpia, des de l’època clàssica de les nostres lletres. Sueca no podia faltar l’any Estellés, i així prepararem, junt amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, una setmana cultural per al mes d’octubre digna del gran poeta. En eixe sentit, treballem les regidories de Cultura i Educació ben coordinades per a oferir a tota la comarca una bona programació”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro.

El primer dels actes que acollirà Sueca per a celebrar esta commemoració, és l’exposició itinerant Vicent Andrés Estellés, cronista de rècords i esperances, que podrà visitar-se en l’Espai Moret de la sala d’exposicions Els Porxets, del 21 al 27 d’octubre. Al voltant d’esta mostra, s’organitzaran també una sèrie d’actes, entre els quals destacaran concerts; lectura dels textos que fan referència a Sueca, el xúquer, Fuster o Serrano… continguts en el llibre Mural del País Valencià; o la presentació del llibre d’Estellés, La vida comptada a un nen del veïnat, editat per Andana Editorial amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, i dirigit a xiquets de quint i sext de primària; entre altres actes que encara estan per concretar.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here