La inactivitat del Govern del PP dispara l’atur a Algemesí segons el PSOE

0
457

 

L’alcalde d’Algemesí amb Fabra

La manipulació del PP de les dades de l’atur i la finalització de la temporada de la taronja destapen les vergonyes d’un govern inoperant en el foment de l’ocupació.

Durant el mes de gener l’atur ha augmentat en Algemesí un 14.22%, situant en 3.156 el nombre de persones que busquen treball en la nostra ciutat. Sobre aquest indicador, les persones que busquen feina o població activa, és sobre el que s’extrauen les dades de l’atur a tot arreu. Però l’Ajuntament d’Algemesí ens vol fer passar a tots per “tontos” i ha publicat -a tots els mitjans públics locals- unes dades totalment manipulades ja que ha gosat extraure estadístiques de l’atur prenent com a base el padró municipal. Segons ha explicat la portaveu socialista, Marta Trenzano “és un insult a la intel·ligència dels veïns i veïnes d’Algemesí que el PP vulga fer creure que Algemesí té unes dades d’atur juvenil del 13% quan en Espanya superen el 55%. Si això fora de veres eixiríem en tots els telediaris del país”.

Si férem cas a les dades de l’Ajuntament d’Algemesí la nostra localitat no estaria sofrint a penes la greu crisi econòmica que afecta, ja que estaríem vivint en una de les poblacions amb menys atur d’Espanya. Però tots sabem que això no és així. Per aquest motiu els socialistes d’Algemesí no donem crèdit als números que ha proporcionat l’Ajuntament i exigim una rectificació de les mateixos. Aquest burda manipulació de l’equip de govern consisteix a haver considerat població activa a totes les persones que formen part del padró municipal de 16 a 65 anys, però aquest col·lectiu no és població activa real. “El padró no és un indicador sobre el que basar-se perquè inclou també persones que no busquen feina com estudiants, mestresses de casa, persones dependents o prejubilades” ha manifestat Trenzano.

Final de temporada

Com ens temíem des del PSPV d’Algemesí el final de la temporada de la taronja ha disparat les dades de l’atur, i ja tornem tenir xifres per damunt de les tres mil persones. Aquest augment tira per terra el ridículs titulars triomfalistes de l’equip de govern -que es jactava de haver acabat l’any amb 52 persones aturades menys que l’any passat-. Però la realitat és tossuda, i el ben cert és que s’havia generat treball temporal, ja que no ha transcorregut a penes un mes i ja engreixen les llistes d’aturats quasi 400 persones més .

Les nefastes dades de l’atur posen novament damunt de la taula les conseqüències de la nul·la iniciativa de l’equip de govern pel que fa al foment de programes destinats a pal·liar l’atur, ja que durant el mandant del PP no s’ha impulsat cap programa propi. Segons ha explicat Trenzano ”les dades també manifesten, com hem vingut denunciant els socialistes, que l’aportació municipal (372.651€) per aquest precepte resulta ridícula donades les actuals circumstàncies”.

Així mateix, des del PSPV d’Algemesí considerem no s’estan emprant els canals d’informació adequats per donar a conèixer les poques ofertes de treball que se generen. En aquest sentit, volem posar l’accent a la publicació recent d’un lloc de treball per al propi ajuntament (Coordinador de polítiques socials) que no ha sigut en absolut publicitat quan haguera hagut d’estar com a primera notícia, per exemple en la web municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here