EU critica la retallada del Consell en professors i unitats a Alzira

0
299
Professors interins sense treball

EU-Alzira denuncia que la reforma educativa del ministre Wert i les retallades en Educació estan provocant que hi hagen menys professors i menys unitats educatives en la nostra ciutat.
Per a EU Alzira resulta inconcebible que en la situació actual de retallades en totes les partides pressupostàries de l’ensenyament públic per part de la Generalitat (en ajudes, subvencions, en material o professorat) ara hem de sumar la reducció d’aules d’infantil i primària en les escoles públiques a Alzira.
La Conselleria d’Educació ha anunciat la seua decisió de retallar la plantilla de professorat deixant a 18 centres escolars de primària de la comarca amb un professor menys. Aquesta mesura afecta als municipis més grans de la comarca, i en Alzira concretament es retallaria en quatre escoles públiques i en la supressió de dos unitats educatives.
Per a Ivan Martinez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira:: “EU exigeix a l’equip de govern una reprovació del ministre i de l’actual consellera d’Educació que, si bé ha visitat la nostra ciutat en alguna ocasió últimament, mai s’ha pronunciat al respecte. I també li recordem a la sra Bastidas que no ha denunciat tota aquesta situació que estan patint centenars d’alumnes de la nostra ciutat, ni tampoc ha anunciat quines mesures emprendrà l’Ajuntament davant la Generalitat Valenciana.”
Segons Ivan Martínez: “des d’EU-Alzira lamentem que la regidora d’educació de l’Ajuntament d’Alzira, amb les greus retallades i problemes que ha patit i pateix l’ensenyament públic també en la nostra ciutat, no s’haja pronunciat públicament en res. Recordem les retallades en l’any passat en l’ensenyament secundari, en l’escola oficial d’idiomes, en la falta de manteniment i reparació dels instituts d’Alzira (amb dos greus incidències en els últims mesos), etc, etc.”
Des que va començar la crisi, les polítiques d’austeritat s’han anat sobreposant les unes a les altres. Però, ha sigut el ministre José Ignacio Wert, el que amb la reforma educativa de la LOMQE, està provocant el desmantellament de l’ensenyament públic: les conseqüències de l’aplicació de la reforma educativa són un retrocés per a l’Educació Pública i suposen una tornada al model educatiu, elitista i segregador d’èpoques passades que condemnarà a diverses generacions al fracàs escolar i social.
Per a Ivan Martínez: “des d’EU creiem que l’escola és un bé col·lectiu i retallar l’educació pública implica hipotecar el futur dels nostres xiquets i joves, així com més privatització i més desigualtats socials. Cada volta hi ha menys inversió i menys recursos, totes les accions del govern autonòmic i central van encaminades a reduir l’espai i influència de l’educació pública en la nostra societat. Estem, per tant, davant l’agressió més forta contra l’escola pública i contra el valencià a la nostra recent història democràtica.“

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here