Entra en vigor l’ordenança de telefonia mòbil de l’Alcúdia

0
284

 

La nova ordenança sobre antenes de telefonia mòbil, aprovada per unanimitat el passat mes de novembre per l’Ajuntament de l’Alcúdia, ha entrat en vigor després d’haver estat sotmesa a informació publica.

L’article 7 de l’ordenança replega una protecció de 200 metres al voltant d’espais sensibles tals com escoles infantils o d’educació primària o secundària, centres de salut, parcs públics o residències de la tercera edat. Cal recordar que una de les instal·lacions actuals se situa a escassos metres d’un dels col·legis de l’Alcúdia.

Igualment l’article 5 fixa els límits d’exposició de les emissions electromagnètiques per baix dels

0,001 W/m2 (0,1 microW/cm2), minimitzant d’aquesta manera les emissions establertes en la legislació actual d’acord amb les recomanacions efectuades per distintes convencions i experts, el que suposa uns nivells de garantia per a les persones molt superior als actuals.

L’ordenança aprovada recull igualment les Normes Urbanístiques de l’actual PGOU, que estableix que les antenes de telefonia mòbil hauran d’instal·lar-se a una distància mínima de 100 metres de les zones residencials.

Finalment l’ordenança estableix un termini de 4 mesos a les antenes que compten amb llicència d’obres per adaptar-se a l’ordenança aprovada i regularitzar la seua situació. En l’actualitat en el casc urbà de l’Alcúdia se situen tres antenes de telefonia mòbil en un triangle d’uns 150 metres el que ha motivat la preocupació dels veïns i veïnes residents en les zones pròximes.

L’Ajuntament mantindrà pròximament una reunió amb els veïns i veïnes afectats, per tal d’explicar l’abast de l’ordenança que ha entrat en vigor així com els passos que es donaran per tal de fer complir-la.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here