Compromís proposa que la nova Biblioteca d’Alzira porte el nom de Vicent A. Estellés

0
389

A meitat del mes de maig de 2012 es visitaren les obres de la nova biblioteca a instàncies del Grup Municipal Compromís per Alzira. La premsa li preguntava a Elena Bastidas sobre la posada en funcionament de la mateixa, a la qual cosa responia que les obres estarien finalitzades i amb la biblioteca en funcionament a finals de 2012.

Una vegada més, l’Alcaldessa incompleix el que promet. Però en aquest cas no és nou perquè ja són molts anys amb la mateixa cançò. Des de Compromís per Alzira venim observant de fa temps que no hi ha massa moviment en la biblioteca. Sí que hem vist que en els últims dies s’està treballant en la façana que recau al carrer Colmenar però poca cosa més.

Motius del retard

Per això, hem presentat un escrit demanant que ens contesten sobre quin és l’estat actual de les obres, els motius del retard en les mateixes i quines són les dates previstes per a la seua finalització i inauguració.

També, i en el mateix escrit, ens hem interessat per quins actes tenen programats des del departament de Cultura per a l’organització del trasllat de la biblioteca de la Casa de la Cultura a la nova ubicació. Recordar que el mes anterior a la visita, a l’abril de 2012, i amb el marc de la celebració del Dia del Llibre (23 d’abril) des de Compromís per Alzira presentarem el document de treball “UN POBLE QUE LLIG ÉS MÉS LLIURE” per a organitzar l’esdeveniment del trasllat de la Biblioteca Municipal a la seua nova ubicació.

En el Ple del mateix mes d’abril el regidor de Cultura va dir que: “Però el que és la creació d’una comissió per a decidir en certa manera organitzar la inauguració de la biblioteca, no ens pareix correcte. Creiem que és potestat de l’Alcaldia i de l’equip de govern. Així i tot, jo ho recull i li torne a dir que estem prou encaminats en el projecte d’inauguració de la biblioteca.”
Per últim, hem presentat la proposta per a donar-li el nom de Vicent Andrés Estellés a la nova biblioteca per a que el Consell de Toponímia Local d’Alzira la incorpore i tracte en la seua següent reunió; Tot tenint en compte que L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va declarar l’any 2013 Any Estellés, que l’acte institucional de celebració de l’Any Estellés va tindre lloc a Alzira el passat dijous 31 de gener i que Alzira no té cap carrer o local municipal amb el nom del gran poeta valencià.
Diego Gómez
Portaveu Compromís per Alzira

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here