Císcar: «El Departament de l’Arròs continuarà en Sueca i destinarem dos nous investigadors»

0
473

 

Císcar inaugurant la Jornada

El vicepresident i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, José Císcar, ha sigut l’encarregat d’inaugurar la Jornada Tècnica Internacional sobre Investigació en Arròs.

Davant dels rumors que han sorgit en els últims dies sobre el possible trasllat del Departament d’Arròs a un altre municipi, Císcar ha aprofitat la seua visita per a negar categòricament este fet. “Hem volgut ratificar el suport que tindrà el Departament ací en Sueca, on continuarà, i hem volgut posar de manifest el fet que una de les línies prioritàries d’investigació de l’IVIA siga l’obtenció de noves varietats de l’arròs, i a eixa investigació destinarem dos nous investigadors”, ha afirmat Císcar.

El Departament d’Arròs de Sueca, dependent de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, ha inaugurat este matí la Jornada Tècnica Internacional sobre Investigació en Arròs, un dels actes centrals organitzats enguany per a commemorar el seu centenari. A l’acte, presidit pel vicepresident i conseller d’Agricultura, José Císcar, ha acudit també una gran representació institucional i del sector arrosser, com ara l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo i una gran representació de la corporació municipal; el secretari autonòmic d’Agricultura, Joaquín Vañó; el delegat del Consell, Rafael Soler; el director de l’IVIA, Florentino Juste; el director del Departament d’Arròs de Sueca, Ramón Carreres; els alcaldes d’Algemesí, Vicent García, Benifaió, Amparo Arcís, i Llaurí, Juan Carlos Ribes; el director de l’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), Manuel Laínez; el president de la cooperativa Unió Cristiana de Sueca, José Luis Mariner; i el president de la Comunitat de Regants de Sueca, José Pascual Fortea; entre altres.

En l’acte d’inauguració ha intervingut, en primer lloc, el director de l’IVIA, Florentino Juste, qui ha explicat la importància d’esta Jornada “en la qual van a exposar-se, per part dels millors investigadors i grups d’investigació, tots els avanços que s’estan duent a terme en diferents comunitats autònomes, inclús en altres països com ara Itàlia i França. A més, tindrem l’oportunitat de conéixer les inquietuds i problemes del sector, especialment en les tècniques”. Juste ha tingut també paraules d’agraïment per a les persones que, durant tants anys, han treballat per este sector des del Departament, així com per a les administracions públiques. A continuació, l’actual director del Departament d’Arròs de Sueca, Ramón Carreres, ha condensat en uns minuts els cent anys d’història de la coneguda com a ‘granja arrossera’, explicant els seus orígens i tota la seua trajectòria davall el mandat dels diferents directors.

Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha agraït la presència del vicepresident del Consell i ha lloat el treball realitzat des del Departament d’Arròs de Sueca durant els seus 100 anys d’història, “quan un organisme com este complix el seu centenari, no és per casualitat, darrere hi ha una grandíssima labor. El seu naixement ací en el nostre municipi, per a investigar els problemes a què s’enfrontava el cultiu, tampoc va ser casualitat, perquè Sueca sempre ha sigut considerada com a la ‘ciutat arrossera d’Espanya’”. Després de ressaltar la importància vital de la investigació en qualsevol àmbit de la vida, Campillo ha desitjat a tots els presents unes jornades “molt interessants i profitoses”. Finalment, el vicepresident i conseller d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, José Císcar, ha expressat el seu agraïment a l’IVIA, entitats, institucions i persones que han participat en l’organització de la Jornada, “perquè tots sabem que l’arròs és un dels productes agraris més importants de la Comunitat Valenciana”.

A la Jornada, que conclourà demà cap al migdia, li seguiran altres activitats programades dins del centenari del Departament, com ara l’exposició de maquinària agrícola utilitzada en el cultiu de l’arròs, que podrà ser visitada durant tot el cap de setmana en les instal·lacions de Sueca Park, i l’exposició històrica de la labor desenvolupada pel Departament d’Arròs en relació amb el sector arrosser durant 100 anys, prevista per al mes d’abril.

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here