Més Algemesí assegura que respectà els límits de les despeses electorals

0
392

 

Josep Bermúdez

Davant les últimes notícies aparegudes en la premsa que expliquen que alguna candidatura local, tal i com ella ha fet públic, sobrepassà en un 400% la despesa màxima, fixada per llei, per a les eleccions municipals, volem deixar ben clar que els comptes electorals de MÉS ALGEMESÍ s’ajusten perfectament a la legalitat. MÉS ALGEMESÍ, tal i com és preceptiu, envià en temps i forma tota la informació que ha de presentar una agrupació política. Enviàrem al Tribunal de Comptes còpia de les factures, còpia dels moviments bancaris del compte electoral i del compte principal, relació de dona´nts…, el qual és l’encarregat d’analitzar tots els comptes de totes les formacions polítiques que concorreguérem.

Tal i com hi figura en la pàgina 208 de l’informe que ha emes el Tribunal de Comptes les despeses electorals de MÉS ALGEMESÍ foren de 2557,78€, és a dir, 275,12€ menys dels que podíem haver gastat. En el cas d’Algemesí, per a un partit local, el límit màxim era de 2832’9€. Obren en poder del Tribunal de Comptes còpia de les factures corresponents d’aquestes despeses.
Com es pot veure, aquestes quantitats queden molt lluny dels 17.000 o 20.000€ que altres manifesten haver-se gastat en la campanya electoral. La campanya de MÉS ALGEMESÍ, feta a base d’imaginació i dels treball i esforç col·lectiu dels seus militants i simpatitzants, és un 80% més barata. Lamentem que en la passada campanya electoral no tots els partits respectaren els límits de despeses legals, ja que el fet de no fer-ho implica jugar amb avantatge. Si la llei limita les despeses electorals no és sols per la crisi, sinó perquè evita que la inversió d’elevades sumes de diners desvirtue la voluntat popular, al mateix temps que mitiga també el bipartidisme. MÉS ALGEMESÍ es considera damnificada per aquesta procedir, ja que és lògic pensar que si tots haguérem competit en igualtat de condicions els resultat final hagués pogut ser un altre. No oblidem que superar el límits de despeses electoral infringeix l’article 131 de la LOREG.
No obstant això, MÉS ALGEMESÍ considera no sols que la seua obligació era complir la legislació, sinó que per donar a conèixer les seues idees no hi cal gastar quantitats tan elevades. La política d’austeritat i racionalització de les despeses que defensem en els plenaris és la política que nosaltres posàrem en pràctica en mateixa campanya electoral. Preferim primer la coherència i l’honestedat a infringir la llei i jugar amb les cartes marcades. La nostra formació política considera innecessari i contraproduent convertir una campanya electoral, on l’important són les idees i valors que es defensen, en una simple campanya publicitària i de mercadotècnia, que és allò que habitualment solen fer els principals partits. El pitjor de tot aquest episodi és que una vegada més els polítics, en lloc de dignificar la política, l’enfonsem en el descrèdit al no respectar ni les normes bàsiques de la llei electoral.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here