EU critica que el govern d’Alzira no convoque el programa d’ocupació T’Estime

0
366
Alumnes d’un taller d’ocupació

EUPV-Alzira critica que l’Ajuntament encara no haja convocat el programa de formació i ocupació T’Estime per al 2013. La Generalitat deu encara mig miló d’euros de l’edició del 2011-2012, a més d’anys anteriors, que varen ocupar a més de 70 persones. A això se suma la supressió de molts altres programes de treball públic en la nostra ciutat en una situació tan dolenta com la que estem patint.
EU-Alzira denuncia que, a hores d’ara, l’Ajuntament encara no ha convocat el programa de formació i ocupació T’Estime per al 2012-2013. Es tracta d’un taller que en el 2009 o 2010 va ocupar cada any a més de 70 persones. Això és degut a què la Generalitat Valenciana, per mitjà del SERVEF, encara deu l’edició 2011-2012, que suma més de 500.000 euros.
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “ha sigut l’Ajuntament el que s’ha hagut de fer càrrec de tot aquest deute i l’anterior. I, per a enguany, el govern valencià no ha garantit el seu pagament i l’equip de govern ha decidit no convocar a hores d’ara aquest programa. El que està passant, i no s’està explicant per part del PP, és extremadament greu. Des d’EU recodem que la Generalitat ha anat suprimint paulatinament altres programes d’ocupació que gestionava l’Ajuntament d’Alzira com ara el PAMER o l’EMCORP, a més del Salari Jove o diversos Programes d’Integrals de Treball (PIE), com ara el de Treball Jove.”
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “es tracta d’una greu irresponsabilitat per part de la Generalitat en la situació que patim, amb més un 28% d’atur a Alzira i la Ribera (o prop d’un 50% per als joves). S’estan abandonant els programes de formació i ocupació públiques. El rescat de la Generalitat se l’han xuclat els pagaments als bancs, i no ha servit ni per a pagar els deutes dels programes de treball als ajuntaments ni per a garantir-ne en un futur. I pitjor encara: el govern de Fabra ha incomplit sistemàticament tots els terminis i les promeses de solucionar-ho fins ara.”
A més a més, per a I. Martínez: “Bastidas i l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira nega sistemàticament informació a EU, i no ha contestat a cap de les sol·licituds que estem fent per a seguir els deutes de la Generalitat en aquesta matèria. El PP en el plenari extraordinari de desembre, fins i tot, va votar en contra de la moció d’EU d’exigir a la Generalitat que no suprimira tots aquells programes de treball i que invertira en ocupació pública.”

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here