Les falles de Sueca resistixen a la crisi

0
373
Junta Fallera de Sueca

 

La Junta Local Fallera de Sueca va presentar ahir en roda de premsa el programa d’actes que ha previst per a la recta final de l’exercici faller. A pesar de no poder ignorar la situació de crisi que travessem, els membres de la Junta van mostrar el seu optimisme al comprovar que la festa fallera en Sueca, el Perelló i el Mareny, no sols no ha decaigut, sinó que ha aconseguit mantindre i millorar el programa d’actes d’anys anteriors. “Ha sigut un any molt complicat. Ha calgut fer verdaders esforços per a portar endavant tot el programa i activitats habituals però, gràcies al treball de la Junta, al romanent que disposàvem d’anys anteriors, a les col·laboracions d’empreses del municipi i a les subvencions que ens ha concedit l’Ajuntament de Sueca, hem pogut aconseguir-ho. Continuem realitzant totes les activitats com en anys anteriors, no s’ha llevat cap del programa. I, a totes, seguim dotant-les de més auge i més categoria, perquè ho fem amb carinyo i treball”, va explicar el vicepresident de la Junta, Kiko Ortolá. En este sentit, el llibre col·lectiu ha sigut un dels més perjudicats. El seu cost, i la disminució d’empreses que han volgut publicitar-se, han provocat que enguany haja sigut molt complicada la seua publicació. A pesar de tot, el llibre col·lectiu veurà la llum a principis del mes que ve acompanyat, com ve sent habitual, pel sainet guanyador del concurs de redacció l’any anterior, “El fill predilecte”, obra del membre de la Junta Local, Jesús Grau.

Per la seua banda, el president de la Junta, Vicent Iborra, va voler remarcar el gran treball que realitzen tots els membres d’este col·lectiu. “La festa no s’aconseguix perquè sí, és necessari el sacrifici de persones que treballen tot l’any. Resulta també fonamental l’ajuda dels dos membres que designa cada comissió”. Així mateix, va desitjar per al seu successor “tot el suport que sempre se m’ha brindat per part de tots”.

Pel que fa a les novetats introduïdes enguany, destaquen els dos nous premis que es concediran el dia del Concurs de Paelles, i que se sumaran als ja existents per a la millor paella i la millor decoració. Enguany, es concediran a més al millor disseny de camiseta i a la millor frase impresa. Pel que fa al concurs de Sainets, si l’any passat es va crear el premi Juan Ortolá al primer actor i actriu secundaris, enguany s’ha introduït el premi al millor director, una obra realitzada per l’artista suecà, Rafa Granell. Huit seran les comissions que es disputaran, divendres que ve, a partir de les 21 hores, els Nelos al millor sainet i al millor actor i actriu. En el mateix acte s’entregaran també els premis del concurs de Redacció de Sainet i de Poesia Satírica, valorats en 800 i 300 euros, respectivament, i atorgats per les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Sueca.

Per la seua banda, l’entrega de premis del concurs de Playbacks tindrà lloc també divendres que ve 8, a partir de les 20 hores. En este cas, són 13 les comissions que competiran pels guardons. La novetat introduïda enguany és que els membres del jurat no podran votar anònimament com fins ara. Per a evitar que es realitzen males puntuacions a l’empar de l’anonimat, els vots seran coneguts per les comissions. A més, i per a evitar possibles filtracions, únicament una persona coneixerà el resultat de les deliberacions del jurat. Eixa persona serà qui, el dia de l’entrega de premis, pujarà a l’escenari i entregarà el sobre a la presentadora.

Respecte l’ofrena, i amb l’objectiu de donar-li més realç a un dels actes centrals del calendari faller, enguany es van a instal·lar unes tarimes elevades que disposaran de llum per a poder presenciar-lo millor. A més, es va a projectar un potent focus de llum que acompanyarà les falleres majors de totes les comissions, des del carrer Mare de Déu, fins a la plaça del Convent, lloc on depositaran els seus rams de flors a la Mare de Déu.

Finalment, respecte a la necessitat de realitzar un curs per a l’acreditació del certificat reconegut com a expert (CRE) per a material pirotècnic, des de la Junta Local van informar que en Sueca són moltes les persones que ja han realitzat estos cursos, i que tot el material que s’utilitza disposa de l’etiqueta corresponent d’homologació.

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here