EU demana canvis en la llei per a perseguir la corrupció

0
397

Els col·lectius d’EUPV en la Ribera Alta presenten el seu portal de transparència i traslladaran als moviments socials i a la ciutadania canvis legislatius per a perseguir la corrupció. De la mateixa manera, i davant la degeneració del sistema democràtic que s’ha accelerat en els últims mesos, EUPV ha encetat la seua campanya per a la convocatòria d’eleccions generals anticipades.
La transparència de l’administració pública, així com dels càrrecs públics, és una ferramenta contra la corrupció. Per això des d’Esquerra Unida hem llançat un portal de transparència on totes les nostres dades, tant dels càrrecs públics com de l’organització, son públiques demostrant així que no tots els polítics som iguals (www.transparencia.eupv.org). En ell, hi figuren les dades de cada regidor-a i grup municipal en la comarca.
Per als col·lectius d’EUPV en la Ribera Alta, en aquests últims temps estem vivint nous escàndols de corrupció que estan afectant de manera acusada al País Valencià. Amb el cas Gürtel, amb Brugal a Alacant, el cas Emarsa, el cas Nóos, la trama de Blasco amb diners destinats a cooperació, etc. Ara, de nou, ha esclatat un altre escàndol a nivell estatal, que torna a esguitar la cúpula del Partit Popular amb el cas Bárcenas, l’extresorer del PP. Un cas que, a més a més, està assenyalant al president del Govern Mariano Rajoy.
I tot això en la pitjor situació econòmica per la que està passant l’Estat espanyol, amb ja 6 milions d’aturats, amb polítiques de retallades imposades per la Troika, que estan suposant un major patiment a milions de persones, incomplint obertament el programa i les promeses electorals amb les quals, primer el PSOE i després de forma aguda el PP, es va concórrer a les eleccions generals i autonòmiques. Això ha repercutit en els ajuntaments en unes duríssimes retalles i mesures d’ajust, que estan condicionant el dia a dia de l’administració local, ja molt afectades per la caiguda d’ingressos per la davallada de l’activitat econòmica.
Per a Asensi García, coordinador comarcal d’EU-la Ribera Alta i regidor a Algemesí: “aquest tipus de pràctiques des de l’administració pública estan distanciant cada vegada més als dirigents polítics de la ciutadania i estan deteriorant la democràcia. EUPV traslladarà als moviments socials de la comarca (sindicats, associacions i entitats i a tota la ciutadania) la necessitat de crear un front democràtic”. Per un costat, apunta García, per a exigir canvis legislatius de primer ordre per combatre la corrupció política-empresarial: seguint les recomanacions del Consell d’Europa, s’han d’impulsar canvis en el Codi Penal, en la Llei de Contractes de l’Administració pública o en la Llei Electoral per a limitar el finançament de les campanyes electorals dels partits polítics.
Segons A. García, portaveu d’EU en la comarca: “sobretot, des d’EU anem a traslladar a la ciutadania que només cap una única eixida per a eixir de tota aquesta situació de degradació del règim democràtic: la dimissió del govern central i demanar la convocatòria d’eleccions generals anticipades. I que siguen unes eleccions amb les quals s’ha d’acudir amb uns programes de regeneració democràtica, des de baix cap a dalt.”

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here