El artista Jordi Fresquet deja plantadas a Bressol de la Taronja, Les Dies de Carcaixent i altres sis falles

10
901
Jordi Fresquet / foto: Hablemos de fallas

El artista fallero Jordi Fresquet, con taller en Carcaixent, ha dejado ¨plantadas¨a siete fallas, cuatro de Valencia, una de Mislata, dos de Carcaixent, Les Dies i Bressol de la Taronja y otra de Tavernes de la Valldgina, a sólo 40 días de la plantá oficial.

Precisamente, era el primer monumento que plantaba la nueva comisión fallera de Carcaixent,Bressol de la Taronja, que tiene como presidente a Ernesto Serra y como fallera mayor a Yolanda Sánchez.

Boceto de la falla de Fray J. Rodríguez que se ha visto afectado por la marcha del artista/Nuestras Fallas.

Boceto de la falla de Fray J. Rodríguez que se ha visto afectado por la marcha del artista/NuestrasFallas.

Ha sido el propio Fresquet quien hace unos días lo comunicó a las fallas en una carta argumentando motivos personales para continuar su compromiso firmado mediante contrato y, por tanto, no las puede plantar, según han publicado hoy las web Nuestras Fallas y Cendra Digital.

Fresquet ha tenido que salir fuera de la Comunidad Valenciana por motivos de salud y no podrá volver hasta dentro de un tiempo.

Las comisiones son Baja-Mesón de Morella, Fray J. Rodriguez-Pintor Cortina, General Barroso-Calvo Acacio, Joaquín Navarro-Carrícola, de Valencia, y Cruz y Mislata, de Mislata, las cinco pertenecientes a la Junta Central Fallera. Las otras dos son Bressol de la Taronja de Carcaixent y la Falla El Prado de Tavernes de la Valldigna.

Precisamente, la de Fray J. Rodríguez presentaba hoy junto con las demás comisiones de su agrupación en Mercado de Castilla los bocetos de las fallas y ella iba con el de Frasquet.

El presidente de la citada comisión ya reunió a la directiva pero no han tomado ninguna decisión y ahora deberá ver si los operarios de Frasquet les ayudan a teminar la falla o incluso el infantil Vicent Gomar les ayuda, repercutiendo en mayores costes económicos.

Los operarios toman el relevo para terminar las fallas como puedan

Y eso es lo que los operarios están haciendo. Siguen en el taller trabajando para terminar los compromisos porque les va en ello cobrar o no los estipendios y porque entienden la situación que atraviesa Fresquet. Eso si no será lo que hay en el boceto ni tendrá la misma calidad, como ellos han asegurado a las comisiones.

Lo cierto es que las fallas pertenecientes a la JCF deberán comunicarlo al área de Incidencias y ésta tomar una resolución.

Ahora bien. Lo que a los falleros de todas las comisiones les toca es intentar terminar la falla con la vía que puede adoptar Fray J.

La solidaridad fallera han empezado a funcionar nada más conocerse los hechos. Así Pedro Simarro ayudará a su comisión, Joaquín Navarro-Carrícola y Vicente Espeleta hará lo propio con General Barroso-Calvo Acacio.

VLC Ciudad/Redacción

10 Comentarios

 1. Val, d’acord Jordi no esta al taller i no acabara les falles d’enguany, fins aci tot cert, però es precis montar tot el ciri q han montat algunes comisions cridant a la premsa etc??? Jo soc faller d’una de les falles afectades, justament la unica que no ha acudit a cap lloc a airejar res, un grup de persones de la meua falla, La Plaça de les Dies, des de que saverem del problema que estaba patint Jordi ens ferem avant i anarem a col•laborar amb els treballadors del taller x traure avant nostres monuments sense armar cap escandol, esta clar que no es la nostra obligacio, però, en lloc de plorar i plorar ahi estem en el nostre temps lliure per poder plantar com cal i amb mes orgull si cap nostres monuments, amb aço vull dir que en lloc de arrimarse al taller a donar pel sac com s’arrimen alguns (he sigut testic d’aço) tambe poden arrimarse a tirar una maneta i avançar amb els seus monuments, que es l’unica solucio al problema i no montar un circ al voltant de la situacio…

  • Quan dic que no acabara els monuments, hem referisc que no els acabara Jordi, però no vol dir que el taller no els vaja a acabar, al contrari, alli la feina no para en cap moment, simplement matizar les meues paraules

   • si senyor S.Ferrer, hi ha qui sap ser senyor i qui va de lluir presidencia i fer mal, a vore, Fresquet esta malalt, no ha pegat a fugir sense mes ni menys, que tan poc trellat se te com per a fer tanta publicitat morbosa??? a cas estem a 15 de març i no estan les falles plantades? o es que l’unica forma de donar a coneixe certa falla es anant en este plan? per favor Jordi te pares i fills que patises per vore’l malalt i encara tenen que aguantar que gentola del seu poble vaja fent declaracions, si tan amic personal eres no cal fer cap declaracio d’aquest tipus, en dir que esperes la pronta recuperacio i que es solucione el tema dels acabaments de les falles prou! l’unic que ha demostrat amistat, trellat i sentiments a sigut el president de la falla plaça les dies de carcaixent, que tambe es una falla afectada. perfavor com a familiar vos demane que ja prou de carronya, que tot el que no siga falla res importa, el morbo per a salvame

  • quanta hipocresia i quanta falsetat. de sobte quanta germanor i que col`laborador tas tornat.
   NO SERA QUE VUSQUES LA SIMPATIA DE UN SECTOR QUE NO TE TRAGA PER A UNS ALTRES MENESTERS.?

   • A vore listin, que vas de listin, mon pare es mon pare i jo soc jo i a mon pare la seua carrera profesional l’avala lo suficient com per a tindre la simpatia de tot aquell que el conega…

    Per cert, en ta p… vida sabras tot el que ha fet mon pare per Jordi Fresquet i Mas i la col·laboracio que han tingut l’un amb l’altre en els ultims anys listin o listina, que no se lo que eres perque t’amagues darrere d’un titol…alomillor es perque tens vergonya de les errates ortografiques que fas: «poco», «vusques». Ensenyat a escrirure i despres podras opinar… es un consell.

    I en quan al tema de la falsetat…per poder clavarte amb ell deus menjarte dos o tres palets de petit suisse perque poca gent hi ha mes integra que ell…per el moment tu, que no dones la cara no ho eres.

    Dit aso, simplement dirte que ho senc per tu…perque aprofitarte d’una noticia com aquesta per atacar cap a un altre flanc…em pareix deplorable… Bona vesprada.

 2. i com be ha dit el senyor Ferrer, qui vuiga ser amic i tirar una ma sera ben rebut al taller del artista, i per als que ja estan anant moltes gracies!!!

 3. De tal palo tal astilla!!!! Ben dit Sr Salva Ferrer junior, «que poco memoria» crec que la llengua te la hauras mosegada, com a minim, jajaja aja jaa ja que gracios!!!!! i deplorable.

 4. Salva, jo si se tot el que ha fet i fa ton pare per ell, i puc dir es molt. Hi ha molta carronya i molt de poc trellat per ahi, no fages cas al que ni siqiera es capas de dir qui es!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here