La Universitat Catòlica trenca formalment amb l’Ajuntament de Carcaixent

19
423

El ple de Carcaixent votarà hui dijous la resolució del conveni que l’any 2005 firmaren l’ajuntament i la Universitat Catòlica San Vicente Mártir i pel qual aquesta ciutat cedia, de manera completament gratuïta i per un període de 50 anys, l’ús de l’edifici de propietat municipal al carrer Santa Ana, prèviament adquirit a Bancaixa.
Se certifica així definitivament la fugida de La Universitat Catòlica San Vicente Mártir, després que l’equip de govern de Lola Botella haja destinat més d’un milió i mig d’euros de recursos públics per facilitar la seua implantació al municipi, primer amb l’adquisició i condicionament de l’edifici que ha estat ocupat fins a finals del curs passat, i després amb la construcció de l’aulari municipal, que ha quedat a mig fer.
“Sempre hem denunciat per activa i per passiva que la Universitat Catòlica venia al nostre poble única i exclusivament a fer negoci, però el PP sempre va fer oïts sords a les nostres advertències, i no dubtà en deixar desprotegits els interessos municipals per tal de beneficiar aquesta empresa privada”, afirma Vicent Albelda. “El PP no va tindre prou en regalar-los l’edifici, sinó que a més es negà a incloure qualsevol tipus de clàusula de penalització en cas d’incompliment del conveni subscrit”.

Les claus en un sobre tancat
“Hem assistit a un lamentable final, en el que fins i tot els responsables de la Catòlica han evitat donar la cara, de manera que dipositàren les claus en un sobre tancat en el cos de guàrdia de la policia local, i presentàren un escrit en registre, en el qual manifesten, com argument per “donar per resolt el conveni” que les instal·lacions cedides per l’ajuntametn no complien les exigències requerides per la conselleria d’Educació per a l’autorització de les titulacions. I obvien l’acord al que havien arribat amb l’alcaldessa de Carcaixent i pel qual s’estava construint un aul·lari amb fons del Plan Confiança.
“Amb amics com estos l’alcaldessa de Carcaixent no necessita enemics”. Des de Bloc-Compromís s’espera que algú assumisca la responsabilitat política del pas de la Catòlica per Carcaixent, que deixa com a únic testimoni una estructura inútil de formigó al sector de Gaianes.
Amb tot, també manifesten que és hora de mirar endavant i d’estudiar les possibilitats que s’obrin després que l’edifici del carrer Santa Anna haja quedat lliure. “De moment ja hem presentat formalment dues propostes d’ús de l’edifici, una primera de tipus educatiu, amb la instal·lació allí de l’Escola Permanent de Formació de Persones Adultes i d’una possible extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes, i una segona per tal que s’hi traslladen els diversos serveis municipals que actualment es troben disseminats o en edificis no accessibles, com és el cas del Jutjat, el Centre d’informació Juvenil o el Gabinet Psicopedagògic.”
Vicent Albelda
Regidor Bloc-Compromís

19 Comentarios

 1. Yo invitaría al Ayuntamiento- todos los grupos– a que hoy manifiesten la poca corrección ética y política de las actuaciones de la Universidad Católica en lo que a esta ciudad se refiere. No hagamos leña del arbol caido, un propósito municipal (discutible, pero legítimo), y señalemos juntos a los auténticos «frívolos» o «desconsiderados» que se han arrimado al arbol que más ofrece. Ellos sabrán el nombre de ese pecado.

 2. Vols dir que sols hi ha un culpable?
  Quan dos parts arriben a un acord se suposa que prenen mesures per garantir els interessos que representen.
  En este cas qui va acceptar un mal acord ha perjudicat molt els interessos de Carcaixent i mereix la critica i la desaprovació.
  I la UC per suposat també.
  A quin sant desviar ara l’atenciò?

   • Si és com dius, millor. Disculpa si t’he mal interpretat. Pense que no és qüestió de si se fa o no «leña del arbol caído» sinò de demanar responsabilitats a qui per mala gestió ha malbaratat recursos públics, molt més enllà de «lo siento, me he equivocado», i de senyalar a aquells que han passat per Carcaixent com a vulgars bandolers.

    • Ben d´acord; el que pretenía es no oblidar el objectiu de denunciar i publicitar els fets poc exemplars dels altres, que sempre parlen de «pecats».

     • Lluis , ¡¡¡ Hombre no sea usted así !!! ¡¡¡ pa las pocas veces que denunciamos !!! ¡¡¡ pa las pocas veces que nos dejan denunciar !!!!

      Por otro lado , creo que estamos suponiendo algunas cosas , cosas que estamos dando por ciertas y quizá no lo sean.
      Cierto que existió un convenio pero la Católica ya a dado sus explicaciones de el porqué lo ha tenido que romper y abandonar ese edificio cedido por el MIA.¿ serán ciertas ?
      Era imposible que se diera por cierto que esa estructura de 1mill. fuera destinada a ser ocupada por la católica , ya que para ello primero hay que pasar por una licitación y de haberse asignado a dedo hubiera existido prevaricación.
      Así que me parece que estos del Bloc se han pasado un poquito , acusando a la alcaldesa de que tenía un convenio secreto con la Católica.
      Además se le esta atribuyendo la propiedad del edificio de Santa Ana al MIA y creo que eso tampoco es cierto.
      Lo que aún no me explico es el como se le ha podido dar una subvención para la construcción de una estructura sin tener asegurados los recursos para su total terminación del edificio.
      Y lo de PP de invertir unos recursos públicos 2 mill euros en una estructura , no tienen perdón ( no se como calificar a esta gente ).
      ¿Que tal mandarlos a casa a ver a que se dedican ?
      Jaaaaaaa jaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 3. Completament d´acord.
  Lola Botella te que asumir la responsabilitat de haber fet l´aulari sense tindre un acord per escrit amb la UCSVM.
  Com li vag dir anit, no era prou demanar «perdó» al plenari, te que demanar disculpes públicament al poble de Carcaixent i després dimitir com també se li va dir anit, primerament per part d´Ana Calatayud i després per la meua part.
  Com també vaig dir anit, crec que el estar massa temps ostentant un càrrec polític no es bo, (tindría que legislar-se per a que fóren solament dos mandats) i en aquest cas, el «sindrome de la Moncloa» s´ha apoderat de la alcaldessa i l únic perjudicat és el poble de Carcaixent.

  • La alcaldesa no ha tenido nunca ni p…. idea de negociar , es una señora de su casa que le han metido a alcaldesa y por ello , no toda la responsabilidad es suya , sino también de la gente que la ha metido ahí en el PP y de los ciudadanos que la han votado.
   ¡¡¡¡ No queríais Lola , pues toma Lola !!!!
   ¿Algún culpable más ?
   Si , hay mucha gente que la consiente , hay mucha gente que ni siquiera se atreve a llevarle la contraria , hay gente que ni siquiera se atreve a aconsejarla y entre ellos muchos políticos y funcionarios.Pero mientras que Lola permanezca en la alcaldía ellos van viviendo bien y al pueblo que le den.
   En mi opinión entre toda esta gente han conseguido tapar ( por interés propio ) durante muchos años la incompetencia de nuestra alcaldesa y eso les ha servido para seguir aprovechándose de la situación.Este gente ha sido capaz de convencer a la propia Lola que lo esta haciendo bien , y ella a tragado ( han creado un » mostruo » que nadie es capaz de parar ).Ella creo que no es demasiado consciente de lo que esta haciendo con Carcaixent y tampoco es consciente de las consecuencias que va a tener para ella.
   Sólo espero que algún día este pueblo sea capaz de perdonarla , aunque lo dudo.

  • La meua opinió es un poc mes radical, però si ella s’ha gastat els nostres diners amb lo que li ha paregut, ¿perqué no els torna?

   Jo li clavaría una demanda per aquest cas, i que ho pague del seu patrimoni.

   Abanda, no dimitir no es un nom rus, però ni te vergonya ni l’ha coneguda mai

 4. quan s’arriben a acords s’han de fer sense ànim de lucre, a Lola li han pres el pèl i damunt ella ens ho ha pres als Carcaixentins. Si damunt els paga la rehabilitació de l’edifici del carrer de Santa i un nou aulari… això ha eixit de les butxaques dels ciutadans del poble. Ressumint: mal acord i pitjor gestió, i no vull parlar de les dietes per anar a Alzira, Lola no necessita tants diners… No la voteu a l’altra!

  • Lo último que he oído es que el famoso convenio secreto era un acuerdo de café con un señor del arzobispado que es casi familia de la alcaldesa, uno rubio, morrudet…

   Se reúnen las familias, hablan un rato, les dan una palmada en la espalda y con esa documentación nos meten en un lio como este. Creo que es una malversación de fondos, pensad que 1,5 millones de eur son 75 eur por habitante, una familia de 4 personas 300 eur que tendremos que pagar más pronto o más tarde.

   ¿Porque tengo que pagar yo el marujerio de esta gente que no sabe hacer la O con un canuto?

   Paco, ahora que estás tan activo, no estaría de más que nos explicaras el proceso que ha tenido la Universidad Católica en Carcaixent desde tu punto de vista. Tu estabas de concejal cuando comenzó y seguro que nos puedes explicar el dinero y los recursos que se han gastado para que al final los curas se vayan.

   ¿Cómo es posible que en Alzira se estuviera haciendo un aulario pagado por X y al mismo tiempo en Carcaixent se estuviera haciendo otro pagado por nosotros?, ¿Lo normal no hubiera sido una llamada entre consistorios para aclarar el tema?, ¿Una reunión a tres bandas?

   Me temo que la Católica nos necesitaba de forma temporal y siempre ha defendido lo mismo, el resto ha sido cosa de la alcaldesa.

 5. Kako, els del BLOC no ens n’hem passat ni un milímetre en l’acusació. La mateixa alcaldessa va detallar el dijous la seqüència dels fets. Després de molts mesos de negar-ho, el dijous va reconèixer que hi havia solament un acord verbal, a partir del qual es va fer l’estructura de l’Aulari, i seria després la Catòlica qui l’acabaria.

  En segon lloc, sobre el tema de l’edifici de Santa Anna, ja ho hem dit moltes vegades. Ara per ara l’edifici és de l’ajuntament. Que podria deixar de ser-ho? També.

  • Sr. Salom , me ha dejado usted atónito informándonos la forma en que nuestra » querida » alcaldesa ha llevado a cabo estas negociaciones.
   De ser cierto lo que usted nos cuenta , la propia alcaldesa reconoce que tenía la intención de caer en un presunto delito de prevaricación , ya que un edificio público no puede asignarse sin pasar por un previo procedimiento de licitación.
   Esto me parece que «ya se pasa de castaño oscuro».
   Me parece que la alcaldesa ha perdido totalmente los papeles.
   Esto se merece dejarlo bien clarito al ciudadano de Carcaixent , que se entere de una vez a quién tenemos por alcaldesa.
   Esto se merece una nota de prensa conjunta de toda la oposición/OPOSICIÓN
   Me atrevería incluso a decir que se merece una moción de censura y forzar a Juanito a que se haga responsable de que esta señora siga administrando nuestro MIA. A ver si tiene los huevos suficientes para ser coparticipe de la forma que tiene de gobernar esta señora junto con el PP.
   Sr. Salom , no pueden quedarse ustedes con los brazos cruzados ante esta situación , ni su grupo , ni el del Psoe , ni UxV , ni Carles Albert.

   Aún soy bastante escéptico de lo que usted nos ha contado , porque no creo que la alcaldesa sea tan incompetente para reconocer que ya le había asignado a dedo ese edificio a la Universidad Católica.

   • Hombre Kako, pues no dice usted que el PSOE local tiene credibilidad cero.
    Como les invita a firmar una mocion de censura, darian mala imagen al resto de firmantes, no?.

    • moscacojonera , tiene usted toda la razón , discúlpeme pero me he calentao.
     Podría ser peor el remedio que la enfermedad , pero es que no se me ocurre como librar a Carcaixent de este atajo de impresentables e intentar cambiar la forma de gobernar ( algo con menos fugas ).

 6. CON LA IGLESIA HEMOS TOPADO SANCHO.
  Y a esto le añadimos una chiquillada propiciada por nuestra queridisima alcaldesa, pues resulta que nos la han metido (con perdón), palmo y medio (si se me permite decirlo) y sin que se me enfade el clero, que bastante tienen con la clientela que estan perdiendo.
  Pasemos a otra cosa, que esto no tiene más importancia que un millón más ó menos no nos quitara el sueño.

  HAY QUE QUITAR TODAS LAS RETRIBUCIONES A LA ALCADESA Y TODOS LOS CONCEJALES….

  • ¡¡¡ Y digo yo !!! . La alcaldesa ha manifestado que existía un contrato no escrito con la Iglesia. ¿ existió en verdad ese pacto ? ¿ lo reconocerá la Iglesia ? ¿será una falacia de nuestra alcaldesa ?
   Que yo sepa , los contratos no sólo tienen que estar impresos para existir.
   ¿ No se le podrían exigir responsabilidades a la Iglesia por incumplimiento de contrato ? Yo supongo que deben de haber testigos de ese acuerdo e incluso me atrevería a decir que puede que exista algún documento que pruebe las existencia de ese acuerdo.
   Como dice el Sr Tadeo , » el morrudet » supongo que estaría presente en esas reuniones y puede ser que también algún familiar suyo.
   Jaaaaaaaa jaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

   Venga , a ver si la alcaldesa consigue , por lo menos , que la Iglesia cargue con el coste de la realización de la cubierta y cerramientos de esa estructura , porque de no ser así , al final habrá que derribar .

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here