Els sindicats es concentren este dijous davant Educació contra les retallades

0
168
Protesta en Alzira (arxiu)

Els cinc sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació han convocat per a este dijous 31 de gener una concentració front a Educació per a protestar per la nova ordre de reorganització de plantilles d’Infantil i Primària, ja que pot arribar a suposar la supressió de fins a mil places docents.

Així, ho han manifestat este dimarts els cinc sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació (STEPV, CCOO, CSI·F, ANPE i UGT) en roda de premsa per a oposar-se a una modificació de l’ordre de plantilla per part de Conselleria que suposarà l’eliminació, almenys, de 400 llocs de treball directes, a les quals caldrà afegir els llocs de treball que es traguen amb l’elevació de ràtios.

Sobre esta qüestió, han exigit a la consellera d’Educació, Maria José Català, que «complisca» amb el seu compromís de principi de curs que no anava a haver més retallades i accepte negociar esta ordre amb «amb criteris pedagògics i no econòmics», segons assenyala el president d’ANPE, Laureano Bárcena.

D’esta manera, ha assenyalat que anterior ordre de plantilla, de 1997, estava «desfasada» i «s’havia d’adaptar-la», però «no d’esta manera retallant places» quan per a millorar l’Educació hi ha «que consolidar-les o augmentar-les».

Per la seua banda, Xelo Valls, de CCOO, ha explicat «la pista» que amb esta nova ordre es volen suprimir mil places es troba en els Pressupostos de la Generalitat, que enguany preveu una reducció del 5% per a personal. Tot i això, ha recalcat que amb només un 10% dels 122 milions d’euros que assumix la Generalitat per a avalar els clubs de futbol «no faria falta estes retallades»«És una qüestió de voluntat», ha postil·lat.

De moment, en esta primera «cullerada» s’eliminaran 400 places ja que s’elimina una persona en centres de a partir de huit unitats. Els que més ho van a notar són els de 12 o 13 classes ja que a la pèrdua d’una unitat pel nou tripijoc escolar de ràtios, se suma un altre per l’ordre de modificació de plantilles.

Alhora, ha criticat que amb la implantació del decret de plurilingüisme es justifique el nombre de generalistes a favor d’especialistes d’anglés quan «no té sentit ja que en molts casos serà algun especialista en anglés el que assumisca la tutoria del generalista que es perd».

Un dels col·lectius més afectats seran els mestres de francés ja que en suprimir esta especialitat els que siguen funcionaris hauran d’anar-se’n a un altre centre o impartir una altra matèria per a la que estiga habilitats sense temps de reciclatge.

De la mateixa manera, en Educació Especial en els centres de 12 a 17 unitats se suprimix un especialista en Pedagogia Terapèutica (PT) una mesura que «tampoc està justificada» perquè «els centres que tenen necessitat de dos d’aquests especialistes tindran les necessitats cobertes per la via de les habilitacions».

DESCENS D’AULES

Alhora, el portaveu del sindicat STEPV, Marc Candela, ha constatat que per l’augment de ràtio de 25 a 30 alumnes per classe es perdran 56 unitats el pròxim exercici quan este curs escolar es van crear 172, mentre que en Primària es crearan només dos respecte dels 128 d’enguany.

«Per tant, tot i que l’impacte de l’ordre de plantilla supose l’eliminació de 400 docents la realitat serà més», ha sospitat.

Candela ha lamentat que fins ara les plantilles s’han elaborat per acord, i ara«es posa a sobre de la mesa una modificació per a negociar a marxes forçades en dos setmanes».

Europa Press

Per tot això, el representant de CISF, Miguel Ángel Cerdán, ha demanat que a la reunió de demà de la Mesa Sectorial la Conselleria tinga en compte estos plantejaments. De moment han convocat una concentració els 18.00 hores de dijous front a la Conselleria a València i davant de les Direccions Territorials d’Alacant i Castelló.

Click here to find out more!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here