Carlet haurà de tornar el 93,2% de les ajudes pels incendis segons el Bloc

4
304

 

Més de 7 mesos després que la Conselleria de Governació signara un conveni amb l’Ajuntament de Carlet per a distribuir ajudes encaminades a pal·liar els efectes del tràgic i devastador incendi del passat estiu, pel qual el consistori carletí va rebre 100.000 euros, l’alcaldessa donarà compte el proper dijous de les ajudes concedides i que situa  Carlet com a líder en subvencions pels incendis no concedides.

De la moció d’alcaldia es desprèn que només es quedaran a Carlet 6.827,26 euros. La resta, 93.172 €, que representa el 93,2 % de la subvenció,  s’ha quedat sense adjudicar a causa de l’aplicació molt restrictiva per part de l’ajuntament de les dures condicions del decret de la Generalitat per optar a les ajudes.

Gestió desastrosa de l’Ajuntament

Segons ha assenyalat  la portaveu de Bloc-Compromís, Maria Josep Ortega, “ és inacceptable que per part de les institucions governades pel PP s’aprofite de forma propagandística un repartiment de diners per fer callar les veus de la indignació davant la pèssima gestió de l’incendi i desesperació en moments molt durs  per després posar condicions i requisits inassolibles pels propietaris, que obliguen a tornar els diners pràcticament en la seua totalitat.”

 

Bloc-Compromís Carlet ha tingut accés als expedients de les ajudes i ha pogut constatar que les ajudes concedides són merament testimonials i de tot punt vergonyoses davant els danys declarats i reclamats, com ara la concessió d’una ajuda de 150.10 € per 86 garrofers, 47 oliveres i  800 pins cremats, o 75.06 € d’ajuda per 20 albercoquers i 400 metres de goma de reg per degoteig . Davant aquestes dades, Ortega ha manifestat que “és una falta de respecte i una autèntica vergonya que mentre l’alcaldessa va fer que l’ajuntament pagara 589 euros per cada un dels tarongers bords de la Plaça de la Vila, ara s’haja pagat als veïns afectats menys d’un euro, en el millor dels casos, per cada arbre, molts dels quals són centenaris.”

 

 

Davant aquesta situació Bloc-Compromís Carlet proposarà al Ple del proper dijous que l’ajuntament de Carlet inste la Conselleria de Governació a fer una convocatòria de la Comissió de Seguiment establerta en l’article 17 del Decret 112/2012 amb la finalitat que les quantitats que no han sigut distribuïdes,  puguen ser disposades pels municipis per a la consecució d’accions o treballs conduents a pal·liar els danys ocasionats en els incendis i, concretament en el cas de Carlet, siguen utilitzades per subvencionar les accions del Projecte de Reforestació de Matamon creat a l’efecte pel Grup Aventurer de Carlet.

Secretaria de Comunicació de Bloc-Compromís de Carlet

4 Comentarios

  1. D’aixó res senyors del bloc, que els diner siguen per a reforestar res!! primer que siguen per als danys ocasionats als propietaris! vostes son molt listos

  2. Anna, tot depen dels vots de la ciutadania, pareix ser que fins les eleccions passades la majoría a votat un govern del PP! Respeta-ho, igual que quan mane un altre equip la gent que no siga d’eixe equip ho tindrà que respetar.
    Aixina deu ser

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here