Verónica i Laura al capdavant de la Falla Pere Morell d’Alzira (Video ATV)

0
737

Verónica Centeno i Laura Alarcos impossaren el passat dissabte les bandes a les seues respectives corts d’honor en el Gran Teatre, encetant així el seu reinat de la falla Pere Morell durant l’exercici 2013. Tant Verónica com el president de la comissió, Eduardo Expósito, repetixen en els seus càrrecs, mentre la fallereta infantil, Laura Alarcos i el president Pablo Verger estrenen la direcció infantil de la falla.

Verónica, Laura i els presidents durant la presentació

 

Pere Morell va nàixer en 1975

La primera falla del carrer Pere Morell es va plantar l’any 1975, era president Joan Peris Cómas, i fallera major María dels Angels Valera Descalzo. L’artista Joaquim Gómez Perelló va construir sota el tema «El Diner». La falla infantil va guanyar el primer premi. Essent fallereta major Cristina Morell i Alemany. En l'»Historial» que va publicar la comissió en la Revista de la J.L.F. del 1985, podem llegir: «Allà per l’any 74 uns quants veïns del carrer Pere Morell coincidiren el 19 de Març al voltant d’una falla: Xe, Joan, com estàs? -Hola Arturo. Mira, bé; mirant les falles -en un moment es va fer un rogle de veïns-, i u d’ells va dir: Escolteu perquè no plantem una falleta per als xiquets i els donem festa, «Pensat i Fet» . Tornaren a plantar falla l’any següent 1976, però descansaren fins el 1982, reapareixent després de cinc anys, amb una falla de la secció primera feta per Ramon Primo Ferri, amb el tema «Diableries». Fou fallera major Cristina Morell Alemany, que havia estat la primera fallera major infantil. Guanyaren el primer premi de la Cavalcada del ninot o multicolor. El 1984 tornaren a plantar falla canviant de president, que fou Pere Miguel Cerezo Floro, i fallera major Maria Rosa Peris Roig, guanyant el segon premi. No obstant això l’altre any 1985 es destacaren per damunt de totes les demés falles de la secció primera, guanyant el primer premi amb una falla de Navarro i Olcina de Carcaixent, i de la qual era fallera major Rosa Maria Morell Andrés i president Emili Ortega Ferrer. Continuaren plantant falles fins el 1989 en el qual fou president Joan Carles Benedito Ortega, i Fallera Major Fina Clari Sancho. President infantil Joan Roig Sasot, i Fallera Major Infantil Laura Navarro Escudero. En l’any 2006, amb motiu del 25é aniversari, esta comissió va decidir «humanitzar» el monument i, per mitjà del grup alzireny Engrata Teatre, va realitzar unes representacions relacionades amb el tema de la falla. A més, paral•lelament, es va muntar una fira medieval. L’experiència es va repetir en 2007. I any rere any la falla Pere Morell continua plantan falla, vivint al màxim la tradició fallera i gaudint d’aquesta.

VIDEO ALZIRA TÉ VEU: http://www.alzirateveu.es/y/2013/2013_01_26-PRESENTACIO-FALLA-PERE-MORELL.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here