L’empresa del pàrquing del Mercat no ven abonaments anuals segons Més Algemesí

0
477
Josep Bermúdez

L’empresa adjudicatària de la gestió del pàrquing ha negat per dues vegades als regidors de MÉS ALGEMESÍ la possibilitat d’obtenir un abonament anual. Tant el dia 23 com el 24 l’encarregada del pàrquing va dir que tenia ordre de no llogar places anuals. El dia 24 aquesta negativa es produí en presència dels periodistes de Ribera TV que havien gravant un reportatge al respecte. Cal recordar que l’ordenança fiscal número 3.8.6, aprovada en sessió plenària de desembre de 2012, i publicada al BOPV de data 31-12-2012 permet aquest tipus d’abonaments.

En el seu punt 4 sobre les tarifes per estacionament en l’aparcament soterrani 2n de la Pç. Del Mercat, epígraf c) Abonaments s’indica la possibilitat d’adquirir “abonaments anuals” per 550€. En el mateix epígraf s’indica que per residents i comerciants existeix una reducció del 50%. Malgrat estar publicat al BOPV i ser d’obligat compliment la treballadora manifestà que tenia ordre de no realitzar abonaments anuals, que sols podíem adquirir mensuals, i que els abonaments sol eren possibles en al primera planta, no en la segona. Resulta paradoxal que la proposta de realitzar abonaments anuals i de la reducció del 50% als residents fou de la pròpia empresa que es nega a fer-los.
Desconeixem qui ha donat aquesta ordre, si a estat a instàncies municipals o és una decisió unilateral de l’empresa. Siga com siga, aquesta està actuant en contra de la voluntat sobirana dels ciutadans d’Algemesí. Els seus representats legítims han decidit, amb major o menor encert, que hi ha abonaments anuals per a la 2a planta, i eixa voluntat s’ha de respectar fins que no canvie l’ordenança fiscal.
L’empresa, o qui haja donat l’ordre, ha decidit de facto usurpar per la via dels fets una decisió i competència que recau sobre el Ple de l’Ajuntament. Una empresa privada no pot decidir quins punts aplica de la normativa i quins no. Com empresa concessionària està obligada a complir el contracte, que en la clàusula 28 estipula l’obligació de “Prestar el servei a tota persona que complisca els requisits disposats reglamentàriament.”
En l’ordenança fiscal 3.8.6 no s’hi estableix cap requisit per poder gaudir d’un abonament anual a la planta 2a del pàrquing. No gestionar-lo implica negar-se a: 1 realitzar un abonament anual, 2) fer-ho en la 2a planta, i 3), si s’és resident, negar la reducció permanent del 50%.
Els fets exposats poden ser tipificats com una infracció molt greu per dos motius. Perquè constitueixen una “prestació, manifestament defectuosa o irregular dels serveis, amb incompliment de les condicions establides” i perquè poden ser considerats “fraus en la forma de prestació…” (apartat 6.1 del plec de condicions tècniques). No oblidem que el fet d’obligar a fer tots els abonaments en la 1a planta representa un perjudici econòmic per a l’Ajuntament i una entrada d’ingressos extra per a l’empresa, i és al capdavall una decisió que perjudica clarament els interessos municipals i els interessos dels ciutadans
Per tot això MÉS ALGEMESÍ ha presentat un escrit sol·licitant que l’Ajuntament aclare si ha estat ell qui ha donat l’ordre de no realitzar abonaments anuals i de realitzar sols els mensual sen la 1a planta. En cas que siga una decisió unilateral de l’empresa sol·licitem, tant un informe de legalitat sobre la situació, com una investigació al respecte, investigació que podria desembocar amb la perdua del contracte.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here