El veí d’Alginet que incià una vaga de fam pels impagament de Conselleria arriba a un acord

0
306

Amb 36 anys i a  dues setmanes que la seva dona done a llum la seva segona filla, el veí d’Alginet Vicent Gasó es va ficar el passat dimecres en vaga de fam com última eixida  per pressionar a la Conselleria de Benestar Social per exigir que paguen els diners que se’ls deu.

 

La seva lluita contra l’administració va començar envoltat d’usuaris del centre ocupacional Los Silos situat a la localitat de Burjassot. Ahir, cap a les 11 de la nit, la Consellera i la Directora General es van reunir amb Vicent  per arribar a l’acord de pagar el deute que deu conselleria als centres ocupacionals el proper 31 de gener.

 

La decisió de posar-se en vaga de fam ve donada perquè els treballadors del centre porten set mesos sense cobrar i la pòlissa del centre venç a principis de febrer. Fa tres anys es va inaugurar el centre ocupacional  i, a dia d’avui, la Generalitat els deu el 40% de la subvenció que els va concedir el 2012, és a dir 118.000 €. Aquest deute impedeix optar a les subvencions del 2013 i fer front als pagaments del centre com són els sous, el lloguer, etc. A més, Vicent i Julian Oviedo, director del centre, poden perdre la seva casa ja que en ser dos dels socis fundadors han avalat amb els seus habitatges  una pòlissa que els permet pagar les despeses de l’any fins de rebre la subvenció que no arriba.

 Sònia Bosch

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here