Carcaixent M’agrada visita el Jardí Botànic de València i l’exposició «Els horts de tarongers»

1
553

 

A Carcaixent M’agrada estem convençuts de que el patrimoni paisatgístic que envolta Carcaixent i predomina a gran part del territori valencià, els horts de tarongers, té un gran valor i que s’ha de donar a conéixer.

És per això, que lligant amb altres activitats que hem fet els últims anys, organitzem per al proper diumenge 27 de gener una eixida a l’exposició “Els Horts de Tarongers. Visions culturals d’un paisatge” que ha organitzat la Universitat de València al Jardí Botànic del cap i casal. Si en altres ocasions havíem pogut conéixer llocs i edificis emblemàtics del paisatge carcaixentí, com la bassa del Saragossà, el camí del barranquet o l’Hort de Ribera, ara podrem conéixer els processos pels quals es conformaren aquests paisatges i la lectura que des de la cultura se n’ha fet.

L’exposició ens acosta a la visió idealitzada de l’hort de tarongers i el seu paisatge citrícola, que va caracteritzar l’època daurada del cultiu al nostre territori (1880-1930), mitjançant diferents manifestacions artístiques com la fotografia, la literatura i el cinema.

Val a dir que gran part del material i les fotografies que s’exposen, així com al horts als que es fa referència, són del terme de Carcaixent, per ser un dels primers llocs on el conreu de taronja va arrelar en la seua vessant comercial i on es van desenvolupar els primers horts.

Per a la visita tindrem la sort de comptar com a guia amb Adrià Bessó, el seu comissari. Adrià Bessó és doctor en història de l’Art. Professor Associat del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Valencia. Les seues línies d’investigació s’han centrat en el patrimoni arquitectònic industrial i en l’estudi de les manifestacions culturals de la industrialització sobre els paisatges agraris valencians. Ha publicat articles sobre l’arquitectura del vi a la comarca d’Utiel-Requena. També és autor d’algunes publicacions com Els horts de tarongers de Picanya, Arquitectura i Paisatge, Ajuntament de Picanya,

A més i per a completar el matí, tindrem una visita guiada al Jardí Botànic, un dels més importants d’Europa, on podrem disfrutar de les seues espècies úniques.

 

Més informació:

617785441 Pau Àlvarez (Carcaixent M’agrada)

http://www.jardibotanic.org/culturaicomunicacio.php?id=623

1 Comentario

 1. Creo que sería más productivo pasearse por esos campos que están dejando de ser explotados e intentar buscarles una solución.
  Lo que un día fue la fuente de riqueza más importante de Carcaixent , ahora es una ruina.
  La Lola y el PP apostaron , no por un modelo agrícola ( dejándolo totalmente abandonado ), sino por el sector construcción especulativo y los polígonos comerciales.Sectores que ya sabemos que están en decadencia y que continuarán por muchos años.
  ¿ Y ahora que ? ¿ Y ahora de que va a vivir este pueblo ? ¿ que va a ser de Carcaixent ? ¿ Lola Botella , que a hecho usted con mi pueblo ? ¿ que piensa hacer , aparte de subirnos los impuestos para seguir manteniendo a su colla de mamamandurrios ? porque eso si se le da muy bien TOC TOC TOC.
  ¿Piensa seguir pagando esa burrada de complementos a algunos funcionarios?
  ¡¡¡ Aaaaaaa que no me acordaba , que en esta legislatura cuenta usted con la ayuda de Juanito y eso lo va a solucionar todo !!! jaaaaa
  jaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  O , a lo mejor , se le ocurre a usted contratar a alguna secretaria personal más , ya sea para usted o para su socio , porque eso debe de ser para usted la solución. ¡¡¡ hay que ver a que gente le hemos dado la administración de nuestro Ayuntamiento !!!
  Lola , vete ya , no lo empeores más , si es preciso el KAKO te lo pide por favor y me encargo de pagarte esos desayunos de 2,30 euros que solías echarte al cuerpo a costa del dinero de los ciudadanos ( las » dietas » nooo , no te vayas a pensar , que a tanto no me llega , pero no creo que te haga falta ).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here