Sueca acollirà la pròxima setmana el LX Campionat d’Espanya de billar a la Banda

0
355

Les instal·lacions del Club Billar Sueca van acollir ahir a la vesprada la presentació del LX Campionat d’Espanya de Billar a la Banda, que se celebrarà en el nostre municipi del 31 de gener al 3 de febrer. En l’acte van intervindre el director esportiu del Campionat i un dels participants pel club amfitrió, Salvador Ortells; el president del Club Billar Sueca i cinc vegades campió d’Espanya absolut en jocs de sèrie, Raül Cuenca; el president de la Federació Valenciana de Billar, Antonio Ortiz; i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sueca, Teresa Ribes.

El director esportiu del campionat va ser el primer a prendre la paraula per a explicar en què consistix la modalitat de a la banda i com es desenvoluparan les diferents fases del campionat. “Esta disciplina requerix la realització, com a mínim, d’una banda per a poder efectuar la carambola. És molt atractiva per a l’espectador i precisa d’un gran domini de diferents colps i efectes per part del jugador”, va explicar Ortells. El campionat es dividirà en diverses fases: prequalificació (31 de gener), qualificació (1 de febrer), final (2 febrer) i semifinals i final (3 febrer). En total, participaran 25 jugadors procedents de diferents federacions autonòmiques, com ara la valenciana, amb onze jugadors; la catalana, amb huit; l’andalusa, amb tres; i la madrilenya, castellana i aragonesa, amb un cada una d’elles. La majoria d’ells formen part, no sols de l’elit del billar espanyol, sinó també de l’europeu i mundial, ja que sumen en els seus currículums 98 títols nacionals, 26 medalles europees i tres mundials.

Mereix una menció especial la participació del suecà Raül Cuenca, subcampió d’Europa per equips en jocs de sèrie, dos vegades medalla de bronze en el Campionat d’Europa absolut en el quadre 71/2, medalla de bronze en el Campionat d’Europa absolut en el quadre 47/2, cinc vegades campió d’Espanya absolut en jocs de sèrie i, en l’actualitat, rècord nacional de mitjana general en campionat oficial. “M’agradaria agrair la col·laboració de la regidora d’Esports, Teresa Ribes, ja que, des que va accedir al càrrec, el billar ha notat moltíssim el suport de l’Ajuntament. També voldria agrair la col·laboració de la Federació Valenciana, de les empreses col·laboradores, la Diputació i tots els que fan possible que puguem celebrar, en les instal·lacions del Club Billar Sueca, este campionat que, com sabeu, s’inscriu dins dels actes i activitats programades per a commemorar el 25 aniversari del nostre club com a entitat esportiva”, va explicar el seu president, Raül Cuenca.

El president de la Federació Valenciana de Billar, Antonio Ortiz, va lloar en la seua intervenció el treball, esforç i dedicació de tots els membres del Club Billar Sueca, especialment amb els més joves a través de l’escola que posseïx el club. Per la seua banda, la regidora d’Esports, Teresa Ribes, va remarcar la importància dels esports denominats ‘minoritaris’ i va mostrar tot el suport des de l’Ajuntament “a activitats tan importants com esta, organitzades en el nostre municipi, que aconseguixen promocionar este esport. M’agradaria animar a la gent perquè acudisca a presenciar-ho i desitge que els resultats acompanyen al nostre club”.

Junt a Raül Cuenca i Salvador Ortells, han confirmat la seua presència en Sueca, l’actual campió d’Espanya de la modalitat a la banda, Esteve Mata, del Club Billar Centelles; Rafael García, del Club Billar Elda; Joan Espinasa, del Club Billar Granollers; Jose Albert Vidal, del Club Billar Elda; Carles Tusset, del Club Billar Molins; Pere Arnau, del Club Billar Mont Roig; Jose Albert Tornero, del Club Billar Elda; i Jordi Garriga, del Club Billar Mataró.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here