El PSOE d’Algemesí proposa subvencionar equips d’òsmosi a les vivendes

0
542

 

Marta Trenzano

L’aigua d’Algemesí continua no sent apta per al consum humà, tal i com revelen els successius anàlisis que periòdicament es realitzen a la nostra població. Per aquest motiu, i donat que el PP no ha sabut enfrontar el problema de l’aigua que pateix Algemesí, des del grup municipal socialista proposem la realització d’una xarxa d’aigua osmotitzada. Aquesta mesura permetrà l’accés a la població a aigua apta per al consum. Conscients que aquesta sol·lució es demorar, demanem a l’Ajuntament una subvenció, a fons perdut, d’equips s’osmosis a aquells domicilis que ho soliciten. Actualment els veïns i veïnes d’Algemesí paguem per aigua potable i sols rebem aigua que no podem consumir per boca, degut a un excés de nitrats. Tot i això, l’empresa subministradora (Aguas de València) comença l’any incrementant un 6,6%. les nostres factures. Els socialistes exigim que aquest augment duga aparellada una millora en el servei i que els algemesinencs rebem, d’una vegada per totes, l’aigua potable que estem pagant.

El PP va dir al seu programa electoral que faria una planta per osmotitzar tota l’aigua d’Algemesí, pel que sembla aquella promesa de campanya ja se’ls ha oblidat. Tot i la falta de memòria dels dirigents municipals, des de el PSPV d’Algemesí tenim voluntat i pensem que és precís acabar d’una vegada per totes amb aquest problema. Considerem que osmotitzar tota l’aigua del poble, com proposà el PP en el seu dia, no és la millor manera d’utilitzar els recursos hídrics. La realització d’una planta d’osmosis que potabilitze tota l’aigua de la ciutat suposaria un malbaratament de recursos hídrics, ja que aquesta tècnica rebutja el 50% de l’aigua. Altre efecte advers de la proposta del PP seria un augment en el consum elèctric, que suposaria no sols un increment en la factura elèctrica local, sinó també una major contaminació atmosfèrica.

Proposem la creació d’una segona xarxa d’aigua osmotitzada, a més llarg termini

El socialistes pensem que la millor solució és que sols siga osmotitzada l’aigua per a consum humà, que equival un 3% de total de la que s’usa als domicilis. Per això proposem que l’empresa subministradora i el consistori es fiquen d’acord per a la realització d’una segona xarxa que permeta subministrar aigua osmotitzada a tots els habitatges d’Algemesí. Segons ha explicat la portaveu socialista Marta Trenzano “hem presentat una moció al plenari perquè pensem que cal que tots els grups ens posem d’acord en aquest tema, ja que el nostre poble té dret a consumir aigua de qualitat”. També recorda la portaveu socialista que “els veïns d’Algemesí paguem per l’aigua potable quan en realitat no ho és, i en totes les cases ens estem gastant diners comprant aigua, quant és un servei que estem pagant”. De moment, ha especificat Trenzano “es poden pendre mesures ràpides i efectives, com seria la subvenció dels aparells d’osmosi per part de l’Ajuntament a totes les vivendes que ho demanen”. Aquestes instal·lacions d’osmosi a les vivendes haurien d’estar realitzades per fontaners locals, mesura que ajudaria a aquest sector a millorar els seu negoci en temps de crisis

Segons ha manifestat Trenzano, “l’increment d’un 6.6 % en la factura no es pot comprendre sinó es prenen les mesures necessàries per a que l’aigua siga apta per al consum humà”. Tot i això, els socialistes sospitem que aquest augment no s’utilitze per a millorar l’aigua que rebem sinó per realitzar obres que l’empresa té pendents des de fa molt de temps i que l’Ajuntament no va prioritzar quan va rebre els diners del Plan E de Zapatero. “En lloc de millorar una xarxa que provoca que el clavegueram no funcione adequadament en alguns carrers del poble, com és el cas del carrer Sant Benet, el PP va preferir fer un edifici per a la policia i un edifici pol·livalent abans d’arreglar coses que ens feien molta més falta” ha manifestat Trenzano.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here