San Antoni, els carreters i la benedicció d’animals

0
539

 

Com sols pasar en la majoria de pobles, en Alberic  s’ha celebrat la Festa a Sant Antoni, del porquet i  Benedicció d’animals domèstics i cavalls.

            A les dotze del migdia, en l’Església de Sant Llorenç, s’ha celebrat la missa en honor a Sant Antoni Abad (del porquet), Patró dels animals, i després la benedicció dels animalets, a la porta de l’Esglèssia.

            A la mateixa hora, el Carreters d’Alberic, eixien des de l’antic magatzem de la Coperativa, una comitiva en la que participaven carruatges, calesses i carros plens de majors i xiquets, tirats per cavalls, així com genets i amazones, amb uns cavalls preciosos,  recorregueren els carrers, fins arrivar a la Plaça plena de gent. Vicent Escrivá, “pantalò”, President del Club Esportiu de Carreters “La Morera”, ha fet de  “Mestre de cerimònies”, organitzant a les cavalleries i animant a la gent.

            En primer lloc han passat, totes les persones i menuts, que portaven tot tipus de animalets, com a les seues mascotes, fins on estava el párroco del poble d’Alberic, i l’imatge de Sant Antoni, per a rebre la benedicció i el tradicional panet beneït, que repartia la Comissió de Festers de Sant Antoni.

t

             També Vicent, ha aprofitat per a dir, que el Ajuntament ha possat en marxa una una Campanya de sensibilització a favor dels animals domèstics i mascotes, per a que els tracten bé i no els abandonen. Així com hi ha unes bolssetes de plàstic a disposició dels veïns, per arreplegar les seus “caques”, i no dixar-les pels carrers o llocs de pas de persones, i que es poden demanar en la seu de la Policia Local.

 

Bona organització a carrec del Club Sportiu de Carreters “La Morera” d’Alberic, amb la col-laboració de Protecció Civil i Policia Local. En representació de l’Ajuntament, ha estat l’Alcalde, Antonio Carratalá i el Regidor de Festes, Francisco Bernal.

 

Eduard Sala / corresponsal

text i fotos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here