Javi Vayá tècnic del Ciutat d’Alzira: «De jugador a entrenador canvia com del cel a la terra»

0
798
Vayá s’acomiadà de jugador en la UD Carcaixent
Infantil B del Ciutat d’Alzira
Javi Vayá en la banqueta del Ciutat d’Alzira

Javier Vayá Simó (Alzira,1971) ha debutat enguany com entrenador en el club Ciutat d’Alzira FB després d’una dilatada trajectòria de 20 anys com a jugador en els que defensà les camisetes d’equips que van des de la Preferent a la 2ª divisió A.

Javi ha entrat en el Ciutat d’Alzira, sense fer soroll, igual com acabà la seua carrera futbolística en la temporada 2011-12 vestint els colors de la UD Carcaixent, tot i que ha sigut un dels millors jugadors de tots els temps procedent de la cantera de la UD Alzira.

Educar i respectar

Reconeix que «de jugador a entrenador canvia com del cel a la terra, en la banqueta et fiques més nerviòs, intentes ajudar-los, no pares de donar-los instruccions», diu el nou tècnic de l’Infantil B poc després de finalitzar l’encontre de la última jornada en Tulell. El que fora un gran defensa central considera que «és més important educar alx xiquets» i «ensenyar-los a respectar al contrari i als àrbitres, abans que a jugar al futbol». Una filosofia que està aplicant des del primer dia i que està donant bons fruits.

Molt satisfactori

Però tot i els nervis que passa durant els partits, considera que esta tasca d’entrenar xiquets «és molt satisfactòria perquè ensenyes totes les experiències que he acumulat». I afegix «el més satisfactori és que els xiquets agafen les instruccions que impartixes i veure com prosperen».

Vayá no es planteja entrenar en un futur pròxim a equips de regional, «estic molt a gust en el Ciutat d’Alzira, amb els meus jugadors i també en els pares». Agafà l’equip al final de la pretemporada en la que els infantils de primer any no havien guanyat cap partit i en la lliga ja porta varies victòries i està convertint-se en la revelació del grup, malgrat contar amb alguns xavals que mai havien competit en un conjunt federat.

Mestres com Caparrós

El jove tècnic d’Alzira ha tingut molts bons mestres en la seua dilatada vida futbolística; des de Rielo a Cerveró, passant per Galduf, Carlos Simó, Fernando Giner, Pepe Martínez i el mateix Joaquín Caparrós, actual entrenador del Mallorca.

Com a jugador es va formar en l’escola de la UD Alzira, debutant en 2ª B quan encara era juvenil, va passar al Mestalla on coincidí amb José Luis Oltra i tornà, tot, seguit al seu club d’origen. Va jugar en la divisió de plata en el Centre d’Esports Sabadell on coincidí amb el porter camerunés N’Kono. Després passà al Conquense on va tindre com a mestre Joaquín Caparrós, va ser molt apreciat en el Pego durant les set temporades que milità en l’equip alacantí, tornà a la UD Alzira en Preferent, després passà pel Requena i l’Olímpic de Xàtiva i penjà les botes en la UD Carcaixent, la temporada 2011-12, als 40 anys d’edat.   

Gran jugador i millor persona

En una entrevista que li feren en el portal Golsmedia en setembre de 2011 tot just la temporada de la seua retirada apareixen, al final, varios comentaris sobre Javi Vayá que reproduïm: «Un grandíssim jugador i una gran persona, un 10». «Un amic i un crack». «Gran jugador i millor persona». «Un espill en el que deu mirar-se la joventut». De segur que si preguntem per l’escola del Ciutat d’Alzira es reproduirien estos calificatius, i a més afegirien, » un educador,un amic dels jugadors, un excel.lent tècnic».

Gabinet de Premsa

CIUTAT D’ALZIRA FB

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here