Compromís denuncia «l’opacitat» de Bastidas respecte al Parc Empresarial El Pla

0
225

 

El Pla

La urbanització del Polígon Industrial d’El Pla va tindre un cost aproximat de cinquanta milions d’euros.(50.000.000 €).

L’obra es va fer mitjançant gestió indirecta sent l’Agent Urbanitzador l’empresa Alzira Parc Industrial, amb el finançament del Banc de València.

Segons establia la legislació urbanística aplicable en aquelles dates, l’Ajuntament és titular d’un 10% de les parcel·les allí existents. Per a la gestió i venda de dites parcel·les municipals es va constituir l’empresa Gesual amb empresaris locals.

Des de Compromís per Alzira desconeixem quina és la situació actual de aquest PAI. Per aixó hem sol·licitat que en la pròxima Comissió Informativa de Foment i Infraestructures, amb assistència dels tècnics competents i del representant de l’agent urbanitzador, ens expliquen aspectes fonamentals d’aquest polígon com, per exemple:

– Qui és actualment el titular de les parcel·les resultants de la construcció del polígon, si l’agent urbanitzador o l’entitat bancària que finançava les esmentades obres (recordem que el Banc de València està actualment en procés de venda a l’entitat CaixaBank).

– Quina és la quantitat total que ha d’abonar l’Ajuntament d’Alzira en el procés d’urbanització del sector

– Quines quantitats s’han pagat fins a la data i,

– Què queda pendent per pagar.

Al mateix temps, el que hem sol·licitat és que es procedisca a dissenyar un pla de futur per al polígon del Pla i especialment a les parcel·les de propietat municipal perquè siguen explotades de la forma més ràpida possible bé en regim de venda, lloguer o qualsevol forma que permeta el mercat.

Diego Gómez
Portaveu Compromís per Alzira

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here