La Malva premia amb el Guardó d’Or a l’escriptor Enric Lluch

0
477
Enric Lluch

Enric Lluch i Girbés, nascut a Algemesí l’1 de gener de 1949, és un escriptor valencià dedicat, bàsicament, a la literatura infantil i juvenil. És llicenciat en Història i un dels patrons de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.
Com autor s’ha obert camí en el món de la literatura infantil i juvenil. Participa sovint en xerrades per a escolars com a escriptor, comentant els seus llibres i canviant impressions amb els seus lectors. La seua obra ha estat traduïda a l’anglès, al francès, al portuguès, a l’alemany, al xinés, al japonès, totes les llengües de l’Estat i ha estat transcrit al sistema Braille.
Des de fa molts anys col·labora activament tant, en el Tro d’Avis de la Malva, com en la confecció de la guía didàctica que edita la nostra comissió.

Un dels millors escriptors


Sense cap dubte es un dels millors escriptors en el seu gènere i compta amb un ampla i prolífica obra que ha estat guardonada per tot arreu de la nostra geografia. Esta en possessió entre altres, del premi Samaruc atorgat per l’Associació de Bibliotecaris Valencians, este en diverses ocasions; del Joan Amades de Literatura Infantil; del Vicent Silvestre, dins del Premis Ciutat d’Alzira; del Edebé de Literatura Infantil; del Premi a la Creació Literària en la modalitat de Narrativa Infantil; dels III Premis Crítica, atorgat per l’ Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana; del Premi a la Creació Literària en la modalitat de Narrativa Infantil dels IV Premis Crítica; del Barcanova en categoria infantil; del Premi 10 de l’Editorial Alfaguara; del Enric Valor de Narrativa Juvenil; del Far de Cullera de Narrativa Històrica Juvenil; del Ciutat de Torrent de Narrativa Juvenil; del Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt i del Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal de Carcaixent. A més a mes està en possessió del Guardó d’Honor de la seua ciutat natal, Algemesí.
L’Associació Cultural Falla Plaça Malva vol distingir a Enric Lluc i Girbés amb este Guardó d’Or per la seua gran trajectòria escriptora, intel·lectual però sobretot per la seua vessant humana.
L’acte de lliurament del Guardó d’Or serà presentat pel director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura Josep Antoni Fluixá i es durà a terme el dimecres, 6 de febrer de 2013, a les 20 hores, a l’Auditori de la Casa de la Cultura, dins dels actes programats en la XXI Setmana Cultural.
Associació Cultural Falla Plaça Malva

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here