EU exigeix a Bastidas que «dote de contingut» el Pla Social de la Vivenda

0
383
Carrer de l’Alquerieta

 

El col·lectiu d’Esquerra Unida d’Alzira demana la sra Bastidas que el Pla de Vivenda anunciat no es quede en un simple anunci i es dote de contingut. EU demana que es cree un Observatori de l’Habitatge, per a fer un seguiment del problema de la vivenda en altres zones de la ciutat, i una Agència Local de Lloguer, per a assignar els beneficiaris i buscar la col·laboració de particulars i entitats. A més a més, tornem a instar a l’equip de govern de l’Ajuntament a portar a terme una Agència d’Intermediació Hipotecària que va a posar en marxa la Diputació, per a l’assessorament de les persones que vagen a ser expulsades de la seua vivenda.
El col·lectiu d’EU-Alzira lamenta que la sra Bastidas i el PP haja votat en contra fins a sis ocasions la proposta de la nostra formació de portar a terme un Pla de Vivenda, fins i tot en el plenari dels pressupostos de desembre i l’extraordinari de l’oposició de fa quinze dies. Fins a l’anunci de la setmana passada, i malgrat la greu situació que estem travessant, Alzira no comptava amb cap programa propi per a garantir el dret a l’habitatge.
Això no obstant, EU-Alzira insta la sra Bastidas que dote de contingut el Pla de Vivenda que ha anunciat. Per a Ivan Martínez, regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “l’equip de govern no ha facilitat cap dada ni se’ns ha donat cap estudi sobre l’estat de l’habitatge en la nostra ciutat, tal i com hem demanat al llarg d’aquesta legislatura.” Martínez demana a l’equip de govern que “encomane als tècnics municipals un estudi del problema de la vivenda en els distints barris de la nostra ciutat, especialment a l’Alquerieta, Sagrada Família o les Basses, per saber l’abast del problema en xifres i dades.”
Des d’EU exigim també a la Sra Bastidas i a l’equip de govern que es cree una comissió de seguiment sobre el problema de la vivenda a Alzira. Es tractaria d’un Observatori de l’Habitatge, a partir del Consell Econòmic i Social, el Consell Municipal d’Acció Social i el de Participació Ciutadana, en què participen els components del plenari municipal i les diverses associacions i entitats de la nostra ciutat. Ací s’analitzaria la situació i es realitzarien propostes per al Pla de Vivenda.
A més a més, per a EU, s’ha de crear una Agència Local del Lloguer que gestionarà els tràmits de les persones que es puguen vore beneficiades, amb tècnics de l’Ajuntament i del departament Serveis Socials. A més de gestionar les vivendes expropiades, aquesta Agència haurà de servir també d’intermediària amb aquells particulars i entitats que estiguen interessades a cedir els seus immobles per a lloguer social.
Per últim, EU-Alzira proposa que es torne a reprendre la creació d’una Oficina d’Intermediació Hipotecària, que prestaria assessorament jurídic i tècnic per a aquelles persones que estiguen en perill d’expulsió de la seua vivenda residencial, i això de la mà del Col·legi d’Advocats. L’equip de govern, tot i que votà en contra d’aquesta proposta d’EU en el plenari del mes d’abril, va anunciar després que ho estudiaria. Després de diversos anuncis, no s’ha materialitzat. EU-Alzira insta la sra Bastidas que l’Ajuntament s’adherisca al programa que va a realitzar la Diputació i es faciliten tots els recursos materials i personals del municipi per a portar a terme aquesta Oficina.
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU: “des de les administracions públiques cal posar tots els mitjans a l’abast i igualment l’Ajuntament hauria d’instar a la resta d’organismes públics a portar a terme unes polítiques de vivenda que, de veritat, complisquen el dret constitucional a un habitatge digne.”

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here