Algemesí dona l’esquena a l’ús del pàrquing municipal segons el PSPV

0
457

Algemesí no necessitava dilapidar més de 6 milions d’euros en un aparcament subterrani al centre de la ciutat i així ho demostra l’escàs aforament que el pàrquing municipal ha tingut durant els seus primers dies d’obertura sota taxa. Durant aquest temps hem estat testant l’ús del pàrquing i hem constatat el que ens temíem des del grup municipal socialista: el seu ús és molt escàs, ja que al carrer hi ha aparcament suficient.

Sorprenentment avui l’aparcament estava ple per a la seva inauguració gràcies a que s’han obert les barreres i l’estacionament ha estat gratuït de 12 a 14 hores. Però no tots els veïns d’Algemesí ho sabien, ja que no a tots els ha arribat la invitació i la informació d’aquesta obertura gratuïta. Segons sembla el PP local ha convidat per carta als seus militants a l’acte d’inauguració i els ha comminat a aparcar els seus vehícles al pàrquing municipal.

Però cenyint-nos a la veritat, el ben cert és que obra faraònica del PP no ha complert fins avui cap de les seves pretensions. Primer va ser la fallida venda de les places d’aparcament de la primera planta. Fins ara no s’ha venut ni una sola plaça i això que el seu preu ha baixat considerablement. De les 216 places d’aquest aparcament teòricament només s’havien de destinar a rotació del segon soterrani i les del primer, 110, eren les que es reservaven a ús privat. Aquestes últimes van sortir a subhasta a un preu d’entre 21.000 i 23.000 euros més iva, molt per sobre del preu del mercat. Evidentment no es va vendre res

Amb la hipotètica venda de places el PP pretenia haver obtingut un milió d’euros que es van consignar en el pressupost de 2012 com a ingressos, però que mai es van obtenir, amb el consegüent perjudici per a les arques municipals.

Després les tarifes aplicables al pàrquing, un altre disbarat, amb suculents descomptes per als veïns de la zona, de manera que s’aconseguirà rebentar el preu del lloguer d’aparcaments al centre de la ciutat. A més d’un contracte a 20 anys que no mira pels interessos d’Algemesí sinó, més aviat, pels de l’empresa adjudicatària, que si no aconsegueix els beneficis previstos rebrà una indemnització de l’Ajuntament.

Tot una infinitat de despropòsits que el PP suma i segueix en el seu afany per construir un pàrquing que va néixer d’una visió messiànica sense cap estudi que avalés la necessitat de la seva construcció. Segons ha explicat la portaveu socialista Marta Trenzano, «els socialistes d’Algemesí hem qüestionat les obres del pàrquing del mercat i el temps ens dóna la raó, ja que considerem que no hi havia necessitat ni demanda social de places d’aparcament en aquesta zona.»

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here