Sueca retira palmeres i plantarà arbres d’altres espècies

1
352

La Regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Sueca procedirà a la retirada de totes les palmeres de l’espècie Washingtonia que es troben ubicades en les rondes Bernat Aliño i País Valencià. Este tipus de palmeres es caracteritzen per tindre el tronc molt tendre i fi, i per créixer molt de pressa. Per este motiu, resulta cada vegada més difícil realitzar els treballs de neteja de les branques mortes. A això cal afegir el problema dels fruits que cauen en les voreres, la qual cosa provoca una intensificació dels treballs de neteja viària per a evitar que estos fruits resulten un perill per als vianants en el cas que els xafaren. “Malgrat tot això, el problema més important amb que ens trobem és que esta espècie de palmera no està exempta de l’atac del morrut roig, el qual les ataca per la base impedint que arribe la saba a la resta de l’arbre, provocant que s’asseque el tronc i que la palmera puga caure en un segon com si fóra talada. Per tant, representen un perill per a la població, especialment els dies de molt de vent, i per això hem decidit eliminar-les”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho.

Els treballs per a la tala de les palmeres, es calcula que unes 80 en total, s’iniciaran demà dimarts començant per les que es troben junt al túnel de la ronda Bernat Aliño. “Per això, demanem la comprensió dels ciutadans per les molèsties que es van a ocasionar en la circulació de vehicles per estos carrers durant el mes, aproximadament, que duren els treballs”, explica Moncho. Les palmeres seran talades conservant el peu del tronc “per a evitar arrancar les arrels, la qual cosa suposaria allargar i complicar encara més els treballs a l’haver d’arrancar també part de les voreres. Quan el tronc definitivament es muira, es retiraran i, aleshores, es plantaran arbres d’una altra espècie”, afirma Moncho.

 

1 Comentario

  1. Esa concejal ya protagonizó una nefasta gestión el el Perelló dejando una deuda de 400.000 euros que habia contratado sin disponer de dotacion presupuestaria.
    La cuestión de las palmeras es no trabajar, no hacer las tareas de matenimiento, no tratarlas contra plagas… no hacer nada
    Fuig faena fuig!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here