El PP vol matar el missatger, vol fer callar el secretari segons Compromís de Sueca

0
320

Davant la nota emesa pel PP de Sueca on afirma literalment que:»el Secretari municipal protagonitzà un escàndol sense precedents al Ple Extraordinari de Sueca que tractava els tràmits per a iniciar l’expedient dels nous convenis reguladors de les Entitats Locals Menors de El Perelló i El Mareny de Barraquetes». Des de Compromís volem fer les següents consideracions:
1. En el plenari del mes d’agost, davant d’una moció firmada pels portaveus del  PP, Carlos Ramírez, i del PSOE, Dimas Vàzquez, on es pretenia acordar un finançament del 75% a les dos entitats, l’Interventor ja va fer un advertiment d’il.legalitat, en el sentit que no es podia prendre eixe acord sense que hi haguera un expedient obert, amb els informes jurídics i econòmics pertinents dels tècnics de l’Ajuntament de Sueca.
2. Malgrat l’advertiment de l’Interventor la moció va ser aprovada, tot i que els grups de Compromís, GISPM i dos regidors socialistes vam manifestar el nostre vot en contra, tot atenent les objeccions del tècnic municipal.
3. En el ple extraordinari de gener es va arribar a un acord de consens: que s’iniciaren els tràmits per tal d’aprovar els nous convenis amb El Perelló i El Mareny. Això vol dir obrir un expedient, requerir informació a les dos entitats locals menors, que els tècnics municipals de Sueca emeten els seus informes jurídics i econòmics, i a partir d’ací, negociar un conveni que siga just per a totes les parts, en el sentit que les entitats locals menors tinguen el finançament necessari per a prestar els serveis que tinguen transferits.
4. Malgrat l’acord a què havíem arribat tots els partits, el portaveu del PP, Carlos Ramírez, va trencar el consens en afirmar que, s’aprovara el que s’aprovara, ells no anaven a canviar ni una coma de l’acord il.legal que es va prendre en el mes d’agost. És a dir, que digueren el que digueren els informes dels tècnics de Sueca, el PP volia el 75% perquè sí, sense cap informe i sense cap valoració tècnica.
5. Davant d’estes afirmacions el Secretari municipal va llegir el seu informe, com ha de fer un tècnic, en el sentit que no es poden adoptar acords que suposen un traspàs important de recursos municipals sense que hi haja un expedient obert i els informes dels tècnics municipals, d’acord amb allò que especifica el dret administratiu.
6. Tot seguit el Secretari, com era la seua obligació, va fer un advertiment ben clar i senzill: si el PP i algun altre regidor pretén persistir en l’actitud d’aprovar acords amb un advertiment d’il·legalitat per part del Secretari, de l’Interventor o de qualsevol altre tècnic de Sueca, podria incórrer en el delicte de prevaricació. Ni més ni menys. Això és tot.
7. I això és, justament, el que va molestar tant el PP. Quan el tècnic municipal recordà als regidors com s’han de prendre els acords i quines conseqüències poden tindre si no s’atenen a la legalitat, és quan el PP i Carlos Ramírez es reboten. És la vella actitud de voler matar el missatger perquè els recorda que no es poden prendre acords que atenten a la legalitat vigent.
8. Per últim recordar la perillosa espiral en que s’esta posant el PP de perdre el respecte als tècnics municipals, que només fan la seua faena, i de posar en dubte els seus informes quan no els són favorables. Una actitud absolutament antidemocràtica i perversa, la d’intentar passar per damunt del dret per fer valdre els seus interessos partidistes.

COMPROMÍS SUECA


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here