Els mercats ambulants de la comarca han perdut un 40% de vendes (Video ATV)

0
405

Mercat ambulant d’Alzira

Els mercants ambulants d’Alzira i de la comarca tampoc han pogut escapar de la crisi econòmica, tot i vendre productes a preus molt competitius. Segons els propis comerciants les vendes han baixat, durant els últims anys, entre «un 35 i un 40%».

L’allargament de la crisi és el que ha afectat també a estos típics mercadets dels pobles de la Ribera. «Quan la crisi ha sigut curta», diu el venedor alzireny Juan Santacreu, hem eixit ben parats, però l’actual està superant totes les marques».
Enrique Hernàndez, és un dels més antics venedors del mercat d’Alzira, porta ja més de 40 anys en l’ofici. Recorda que antigament, quan el mercat estava situat en l’actual Plaça del Regne, «hi havia una vintena de parades i ara, superem les 600».
La roba interior es defensa millor
La pell, la confecció i la bisuteria son els sectors més afectats per la crisi, per contra «els que ixen millor lliurats són la roba interior i el calçat espanyol».
L’obertura del mercat durant dos diumenges de les festes nadalenques ha sigut «dolenta». fins i tot asseguren que «pitjor» que un dimecres normal amb unes vendes inferiors al nadal anterior.
Santacreu lamenta que «el mercat d’Alzira ja no és el que era» i afegix, «la disminució en les vendes ha sigut unànim, en tots els pobles es descens ha sigut important».
Adaptar-se als gustos de la gent
La forta competència, junt  els «baixos marges econòmics» i la «continuació elevació dels gastos» han conduït a este sector a una complicada situació. Tots es queixen que les administracions tinguen «oblidats» els comerciants ambulants.
La competència de les tendes xineses tampoc els ha beneficiat; els seus preus són «més econòmics però els productes de pitjor qualitat».
Els compradors, que venen a Alzira, des de molts pobles de la comarca, seguixen confiant amb el venedor ambulant per «la bona relació preu-qualitat», diuen Hernández i Santacreu, però en cap cas pensen tirar la tovallola; «hem de tindre paciència i ànim i també saber adaptar-mos a les necessitats i gustos de la gent».
VIDEO ALZIRA TÉ VEU: http://www.alzirateveu.es/y000298.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here