Sueca oferix un curs d’Animador Juvenil

0
369
Raquel Tamarit, regidora de Joventut

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sueca ha posat en marxa el procés d’inscripció per al Curs d’Animador Juvenil dirigit als joves del municipi. “La novetat que s’introduïx enguany respecte als anys anteriors, és que, fins ara, s’oferia la possibilitat de formar-se com a monitor de temps lliure infantil i juvenil i, enguany, hem volgut fer un pas més oferint una formació superior com és el curs d’animador juvenil. La diferència bàsica a efectes pràctics és que, el curs de monitor t’habilitava per a treballar en l’atenció als xiquets, i el d’animador t’habilita per a exercir com a cap de campament coordinant la labor dels monitors”, ha afirmat la regidora de Joventut, Raquel Tamarit.

El curs, organitzat per la Regidoria de Joventut, i homologat i acreditat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), qui expedirà el certificat corresponent, oferix: una etapa lectiva, amb 225 hores de teoria, i una etapa de pràctica, amb 175 hores, de les quals 150 seran d’activitat i 25 es destinaran a l’elaboració de la memòria. També inclou una eixida el cap de setmana.

Per a poder accedir al curs, s’haurà de complir almenys un dels requisits següents: estar en possessió del Certificat de monitor de temps lliure infantil i juvenil o ser major d’edat, en la data d’inici del curs, i acreditar una experiència pràctica i continuada com a col·laborador en activitats d’oci i temps lliure juvenil al llarg dels dos anys anteriors, com a mínim.

“Hem preferit esperar uns anys per a oferir este curs superior, perquè per a realitzar-lo és necessari tindre el títol de monitor o experiència demostrable. Creiem que, després de quatre anys oferint el curs de monitor, Sueca compta ja amb suficient quantitat de joves que posseïxen este títol i que, per tant, poden optar al d’animador”, afirma Tamarit.

Els objectius del curs d’animador consistixen en: desenvolupar un model d’educació en el temps lliure des d’un marc de valors pluralista; conéixer les diferents tècniques i dinàmiques de l’animació juvenil i les funcions pròpies de l’animador; analitzar els distints camps d’intervenció de l’animador i conéixer les problemàtiques de la població juvenil, forma d’actuació i mètodes de participació; animar, dinamitzar i facilitar el desenvolupament de grups infantils i juvenils; i dissenyar, desenvolupar i avaluar activitats de temps lliure.

Els interessats a assistir tenen de termini per a inscriure’s del 15 al 25 de gener, en el DIAC de l’Ajuntament. La documentació que han d’aportar és la següent: la instància de la sol·licitud acompanyada d’una fotocòpia del NIF i certificat d’empadronament, així com acreditació documental de qualsevol dels requisits exigits per a accedir al curs. “Estic molt satisfeta de poder-lo oferir, perquè Sueca té un moviment juvenil molt nombrós i és molt important per a la gent adulta que tenim fills poder-los confiar a persones que estan formades específicament en esta matèria. A més, este curs era una reivindicació que ens estaven realitzant des del Consell de la Joventut des de fa temps”, en paraules de Tamarit.

El curs s’impartirà, de l’1 de febrer al 16 de novembre, en l’aulari de la Ludoteca Municipal. Les places són limitades i el seu preu és de 144,84 euros. Per a més informació, es poden consultar les webs www.sueca.es i www.cjsueca.com

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here