Més Algemesí considera que l’Ajuntament ha soterrat 6 milions en l’aparcament del Mercat

0
427

Ahir l’equip de govern popular de l’Ajuntament d’Algemesí ens informava que en 13 dies (del 26 de desembre al 7 de gener) havien utilitzat el pàrquing 1560 vehicles. En paraules textual del Sr Alcalde, s’ha aconseguit “un alt nivell d’ocupació amb molts cotxes estacionats”. Però si fem números descobrirem que l’ocupació mitjana de vehicles per dia ha estat de 120 vehicles. Cal tenir present que hi ha gent que ha aparcat simplement per curiositat, i no per necessitat, i que s’ha aparcat perquè era de bades. Evidentment un percentatge d’aquests conductor no haveren aparcat si fos pagant.
Cal doncs que analitzem la informació tendenciosa i manipuladora que dona l’Ajuntament. Cada dia han aparcat sols 120 vehicles en un pàrquing amb capacitat per a 225 vehicles, o el que és el mateix , quasi la mitat de les places no s’han ocupat cap minut al dia. Si tenim present que el pàrquing ha estat obert de 7 a 22 hores, és a dir 15 hores diàries, i que l’estança mitja per vehicle pot estar al voltant d’una hora, significa que cada hora ha estat ocupat per 8 vehicles. Si l’estança mitja fora d’hora i mitja. cada hora hauria estat ocupada per 12 vehicles en el millor dels casos. Si fos així –hora i mitja d’ocupació cada vehicle- s’haveren recaptat (a 60 cèntims l’hora), 108€ al dia d’una obra que ha costat més de 6 milions d’euros. En total s’havera ingressat 1.404€ els 13 dies. Un autèntic fracàs econòmic. No oblidem que estem parlant d’un període de màxim moviment de compres i de persones, és a dir de “temporada alta” pel que fa a l’ús del pàrquing.
En el dia d’ahir, ja pagant, a les 7:30 de la vesprada, hora punta comercial, hi havien aparcats 11 cotxes en tot el pàrquing, 10 en la primera planta i 1 en la segona. L’aspecte de la segona planta amb un únic cotxe aparcat era kafkià i demostrava l’irracional de construir un pàrquing d’aquestes dimensions en una població com aquesta. Si voleu fer-vos una idea ací teniu el vídeo que gravàrem.
L’obra del pàrquing ha estat un gran fracàs econòmic i social, en tant que ha estat una construcció innecessària que no demanava ningú. Evidentment ja no té remei i únicament si se lloguen les places d’abonament mensual o anual es podrà mitigar mínimament el fracàs –a costa del veïns propietaris de garatges de la zona-. Aquest seria, doncs, el mal menor.
Ara bé, el que MÉS ALGEMESÍ demana a l’equip de govern és que no enganye als ciutadans que els han atorgant la confiança presentant unes dades “cuinades” per encobrir el fracàs i el ridícul. Dir que el pàrquing ha tingut un “alt nivell d’ocupació amb molts cotxes estacionats” és simplement enganyar o mentir al ciutadans. Tots els que han visitat o aparcat en ell saben que no es cert. El vídeo així ho demostra. Els actuals responsables han de reconèixer l’error polític i econòmic de la decisió, han d’assumir les responsabilitats polítiques oportunes i han de buscar com evitar que el pàrquing es convertisca en una càrrega econòmica per a l’Ajuntament i en un filó d’or per al sector privant. Aquells que intenten portar a l’administració públic el model de gestió del sector privat deurien d’actuar en conseqüència assumint responsabilitats i abandonant el càrrec quan les seus decisions perjudiquen a tothom.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here