EU-Alzira considera un «vertader abús» la taxa de fem per al 2013

0
488
José Ribera president del Consorci

 

La formació política EU d’Alzira considera un «autèntic abús a la ciutadania alzirenya» les taxes de fem per a enguany donat que suposarà un augment de quasi un 40% aquesta polèmica taxa que va implantar el Consorci de Residus Ribera i Valldigna.
Es tracta d’un fet que el PP deurà explicar públicament a la ciutadania alzirenya, tant des d’eixa entitat i com des de l’Ajuntament. I és que el volum total de residus arreplegats ha disminuït (i es preveu que en el 2013 ho farà en un 1% també) o que el volum de reciclat ha anat incrementant-se en els últims anys. A més a més, l’Ajuntament d’Alzira acaba de cedir l’ecoparc al Consorci, sense que això haja repercutit en una menor càrrega cap a la ciutadania alzirenya.
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira i membre del consell polític comarcal d’EU-la Ribera Alta: “aquesta taxa és notablement injusta, a més de suportar ara un increment desproporcionat, sense tindre en compte la situació que pateix gran part de la població. Tot i haver generat menys residus i haver reciclat més, la ciutadania alzirenya patirà un augment del vora un 40% del seu rebut (un total d’uns 60€).”
Recordem que des d’EU ens oposàrem des del seu primer moment a aquesta polèmica taxa, perquè no era progressiva (no paga més qui més en té o més contamina, sinó que és per habitant) i perquè ja fa molts anys que l’Ajuntament d’Alzira va assumir totes les despeses de la recollida i tractament del fem en la contribució urbana.
Segons Martínez: “tot açò revela el fracàs de les polítiques de residus del PP, des de la Generalitat, el Consorci i els ajuntaments, que han mirat més pels interessos de les empreses adjudicatàries dels abocadors que pel conjunt de la ciutadania.” Des d’EU també recordem que, ni amb la taxa de fem implantada pel Consorci ni amb la cessió dels ecoparcs a l’ens supramunicipal, això no es traduirà en nous serveis directament cap al poble d’alzira com ara: més dipòsits de reciclatge en moltes àrees del terme municipal, punts de recollida d’olis usats i un compostatge de qualitat per als camps.
Per al regidor d’esquerres: “de la mateixa manera, reivindiquem des d’EU que siga des del sector públic que s’aposte pel reciclatge, la reutilització i també de forma decidida per la reducció en origen, desplegant la recollida porta a porta en determinades àrees de la nostra ciutat, que és més econòmica i selectiva. Això permetria una major implicació de la ciutadania, una millor gestió i menors despeses pels residus.”

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here