Més enllà de la comissió de l’Hort de Redal / Opinió: Iván Martínez (EU)

11
387

Respecte del debat i les opinions que s’han generat a propòsit de l’últim episodi de l’Hort de Redal, des d’EU volem traslladar el nostre posicionament en tota aquesta qüestió. Des d’EU no som contraris a una comissió d’investigació sobre l’Hort de Redal. De fet, defensàrem que es fera tal i com arreplega la normativa: una comissió especial que es reunira totes les vegades que fóra necessari, que convocara a totes les persones que s’estimara oportú i que les seues conclusions se sotmeteren a plenari. Però, res de tot això s’ha produït.
Des d’EU no hem estat d’acord amb les condicions en què se’ns va convocar. Foren, al capdavall, una imposició de l’equip de govern. EU negocia, però no accepta imposicions. Si unes altres formacions entraren després d’haver-se negat a fer-ho, i això sense cap garantia, són elles qui deuen explicar-ho.
En efecte, EU va demanar en les reunions prèvies que es tornara a discutir en plenari la comissió aprovada per la resta de forces, que es trobava plena de contradiccions. Cosa que no ho deia EU, sinó l’informe del secretari. No es va acceptar. EU va posar un recurs de reposició, per a què el plenari de l’Ajuntament ho tornara a considerar.

Tampoc ho volgué tractar l’equip de govern en el plenari de desembre. Tota l’oposició vàrem demanar un plenari extraordinari, que tractava també aquest tema. I l’equip de govern votà en contra d’eixe punt.
Hem apurat totes les vies, perquè amb eixes condicions no resultaria res profitós. Així ho diguérem en públic i on ha calgut, i nosaltres hem tractat de ser coherents i conseqüents. I no ens hem enguanyat massa al remat.
Ben al contrari, la comissió convocada va ser qualsevol cosa menys una comissió d’investigació. Les finalitats eren unes altres. El pitjor ha sigut que s’ha tractat d’una oportunitat perduda, que es podia haver ampliat a més: perquè per ella passaren alguns dels principals responsables de les desastroses polítiques urbanístiques seguides a Alzira en tota l’etapa recent, sense que realment cap ni un dels assistents assumiren cap error.
De qualsevol manera, el més important que queda de l’afer de l’Hort de Redal està per fer. En primer lloc, des d’EU vàrem pressionar l’equip de govern per a què donara una utilitat a uns terrenys municipals. La solució aportada distà molt de la nostra proposta, que ha sigut donar-los en lloguer a una empresa. Defensàrem, com s’ha fet a Burjassot (on governa també EU), que foren terres que se cediren a particulars o altres interessats, sota control públic i transparent, amb una entitat pública municipal per a què servira de viver d’empreses. En un futur és una opció que continuarem proposant.
I el més urgent és renegociar el conveni per a pagar la sentència de 12,4 miiions d’euros als anteriors propietaris, que va signar la sra Bastidas. I que es pospose el pagament anual d’un milió d’euros com a mínim fins a 2015.
Eixes dos últimes són les prioritats per a EU. La que pot donar una utilitat social i de treball a eixes terres i, per un altre costat, la que pot suposar una menor càrrega a tota la ciutadania. I d’això la resta de grups han passat per damunt.

Iván Martínez / Portaveu municipal EU-Alzira

Iván Martínez

11 Comentarios

 1. El que he deduït d’aquest comunicat és que EU-Alzira està d’acord en que es paguen els 12,4 M d’€ dels diners de tots els alzirencs amb la única objecció de que s’allargue el termini a 2015. Per què a 2015? és que en 2015 ens haurà tocat la loteria?

  Pobra aportació per a un partit d’esquerres que accepta que paguen sempre els mateixos i el·ludeix assenyalar als responsables. Si hagueren estat i escoltat al Sr. Murillo el dia de la comissió ara sabrien un poc més.

 2. La teva comprensio lectora deixa molt que desijar Joan, si deveres as entes aixó… quasi tant com la meva ortografía.

  Clar que si necesites tirar merda sobre els demés per a tapar la pudor de la incoherència dels altres partits de la oposició… Pobra aportació doncs.
  PD: ¿Que no hi han actes, videos i audio de la comissió i lo dit per els ponents?

 3. Vaja, el PP, PSOE i Bloc (i Murillo) són els que tenen o han tingut les responsabilitats d’urbanisme des de 1985, i és EU la culpable de la sentencia del TSJ que OBLIGA a pagar 12,4 milió d’euros. I l’únic que saben aportar és una pantomima ridícula per llevar-se les puces.

 4. «I el més urgent és renegociar el conveni per a pagar la sentència de 12,4 miiions d’euros als anteriors propietaris, que va signar la sra Bastidas. I que es pospose el pagament anual d’un milió d’euros com a mínim fins a 2015.
  Eixes dos últimes són les prioritats per a EU»

  Si estes son les prioritats de EU, per a què parlar més …

 5. A aquesta comisió tampoc s’a debatut si pagar o no pagar…. Un jutje ha parlat i contra aixó no hi ha remei ja… ¿Acomplir una sentència (que si no es fa cas damunt et multen amb més diners) es dinar-li prioritat? ¿I la resta del text l’as llegit? ¿O només agafes el que t’interessa? Clar, per a que parlar més i fer més encara el ridicul? Fas be.

 6. Llig bé, Joan:

  «Eixes dos últimes són les prioritats per a EU. La que pot donar una utilitat social i de treball a eixes terres i, per un altre costat, la que pot suposar una menor càrrega a tota la ciutadania. I d’això la resta de grups han passat per damunt.»

  L’última frase realment es la que llegixes bé i la que et pica.

 7. Benvolguts Hayack i 12,4

  Alzira té centenars de fanecades abandonades demanant que algú les treballe i que a l’ajuntament no li costaria res més que posar-se per aconseguir-ho sense costar-li més que la gestió.

  Admetrer que s’ha de pagar 12,4 milions d’€ del pressupost municipal i conformar-se en fer uns hortets contra els que no tinc res, a part de que és una forma infantil de desviar el problema de fons de l’hort de Redal, no disimula ni amaga la burrada del pagament i les greus irregularitats que l’han generat que pel que vos llig poc importen a EU-Alzira. La sentència diu que l’ajuntament ha de pagar però no diu que els diners hagen d’eixir de les butxaques de tots els alzirencs existint com existeixen responsables i beneficiaris de la pifiada. No diferenciar este matiz és desenfocar el problema i el que fa que hagen molt poques diferències entre el discurs del PP-Alzira i el d’EU-Alzira, al menys en quan a les responsabilitats en l’assumpte de l’hort de Redal.

  Si vos molestareu en estudiar i investigar bé este problema o al menys en escoltar l’exposició que va fer l’ex-regidor Antoni Murillo en la seua compareixença del passat 31 de desembre a la no anirieu tan desorientats ni direiu tantes tonteries i defensarieu millor els interesos dels que vos voten. I de veritat que lamente tindre que dir-vos el que vos dic però és el problema de no estudiar bé les coses.

  Per mi podeu seguir .

 8. A mi em sembla que Joan sap de sobra llegir, però com no té res que dir, doncs s’ho passa bé marejant la perdiu, tat que si Joan. Tantes dianes que tens per a disparar i sempre apuntes a la mateixa. Descarat… i ridícula la comissió i l’actuació de tots els que anaren.
  Que pillo eres Joan, Salut!

  • A la vista de tan intel.ligent i exquisit argumentari és evident que l’assumpte de l’hort de Redal vos ve massa gran. Teniu un problema.
   De res.

 9. Joan eres un gran palmero del bloc, no pots dissimular-ho. El que hauria d’haver anat als plenaris quan el senyor murillo era el regidor d’urbanisme eres tu i t’assegure que no opinaries el mateix perquè burrades ausaes que en va fer i dir. Si no creus el que et dic demana que et faciliten les actes dels plenaris i de les comissions i te les lliges. DESPRÉS PARLEM……

 10. Joan, la esquisitez de tu comentario es… sublime! ¿Pides que EU se exija a Bastidas y PSOE que paguen la deuda de su bolsillo? ¿Y tiene que pedirlo EU? Como pedir se puede pedir…. Pero ve tu primero, pídelo y verás como se rien en tu cara.
  Puede ser bonito….. pero no es factible. Y como la sentencia obliga a pagarlo, hay que ver como se ha de pagar sin que lo sufran en demasía la ciudadanía.
  La verdad es que para aportar esto… Hacías bien antes en callarte.
  Por cierto… ¿Propones una colectivización de tierras al estilo Durruti? Y que haces en el Bloc y no te vas a CGT? XD

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here