Les rebaixes ja no són el que eren segons els comerciants

0
410
Mª José Escribá de Metro

Els comerciants d’Alzira en particular i de la

Una botiga d’Alzira este migdia

Comunitat Valenciana, en general consideren que la campanya de rebaixes de gener «s’han desvirtuat» davant els grans descomptes i promocions fetes en nombroses botigues durant les festes nadalenques i als canvis de la llei.

Uns canvis que «no beneficien el xicotet comerç», segons la Confederació de Comerciants i Autònoms de la Comunitat Valenciana (COVACO) en permetre fer les rebaixes «fora dels periodes tradicionals».

Sacrifiquem els beneficis

Les vendes en alguns comerços d’Alzira s’han mantés o baixat lleugerament respecte als nadals anteriors però «sacrificant» els beneficis, segons han confessat alguns botriguers a Riberaexpress. Així Mª José Escribá, gerent de Giovani Bari i de Metro diu que «enguany hem ficat uns preus prou més rebaixats». Així i tot ha sigut a «última hora» quan s’han animat un tant les vendes, essent les dades prèvis als Reis millors que les de nadal.

«Cada any obtenim menys beneficis i comencen més prompte els descomptes, sinò rebairem els preus a bon segur que no vendriem», afegix Escribá.

Ella i el seu home, Salva Hidalgo que regenta la tenda Camarena, asseguren que les rebaixes superen, enguany en molts casos el 60%, i mostrant uns sueters de la tenda, asseguren «són productes de qualitat a preus molt atractius».

Millor els Reis que Noël

Per la seua part el gerent de Beset, Javier Carbonell, diu que les vendes en Nadal i Reis «han baixat entre el 20% i el 30%» i coincidix en que els Reis han sigut més generosos que el Pare Noël. Carbonell coincidix amb els diorectius d’AVACO que «la normativa lliberalitzadora ha avançat les rebaixes» i que éstes «ja no són el que eren». Les perspectives d’esta campanya no s’atrevixen a avançar-les perquè «venim d’un any molt complicat i per tant són limitades».

Este directiu de l’Associació Empresarial Alzira (AEA) ha valorat «positivament» l’obertura dels cines Colón perquè «reforça el model de proximitat on els establiments fan una important funció social i catalitzadora d’un poble».

«Sobreviure» i «subsistir» són les paraules que mes pronuncien els botiguers en estos moments tan crítics on hi ha un continuu degoteig en el tancament d’establiments a la capital de la Ribera.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here