Més Algemesí denuncia que el govern inaugura edificis municipals sense les llicències d’obertura

0
527

 

El passat dia 27 de desembre MÉS ALGEMESÍ feia públic que l’Ajuntament havia posat en funcionament el pàrquing sense la preceptiva llicència de funcionament i amb deficiències de seguretat. MÉS ALGEMESI ha tingut accés a més documentació que demostra que aquesta pràctica irresponsable i temerària és habitual i comuna en l’Ajuntament d’Algemesí. El cas del pàrquing s’ha repetit en edificis com el club social (o bar) del Poliesportiu, el Centre de Dia o, fins i tot, l’edifici de la Policia Local.
En el cas del bar del Poliesportiu aquest està en funcionament des del dia 2 de setembre de 2011. La llicència d’obertura, però, és de data 30 d’abril de 2012 (Resolució 868/2012) és a dir més de mig any després. L’informe del tècnic, informe que deuria ser anterior a l’obertura de l’activitat, és de data 15 de febrer i en ell s’estableixen 14 mesures correctores del projecte d’activitats i/o condicionaments. Resulta inconcebible que un Ajuntament que s’ha d’atorgar una llicència a si mateix no ho faça en temps i forma adequats i que permeta que s’inicie una activitat i després informe dels condicionaments.
Semblantment passa amb el Centre de Dia per a malalts d’Alzheimer que es posà en funcionament ara fa un any, el 5 de gener de 2012. En aquest cas la llicència d’obertura és de data del 24 d’octubre (Resolució 1957/2012), de 10 mesos després. Resulta cridaner que en aquest cas l’informe tècnic siga del 21 de setembre però que l’informe preceptiu del metge titular siga del 18 d’octubre. L’Ajuntament, per raons polítiques obre instal·lacions que ningú ha certificat que es puguen obrir.
La llicència d’obertura és preceptiva per tal de posar en funcionament l’activitat, i ho és encara que el titular siga una administració. MÉS ALGEMESÍ ha realitzat les consultes oportunes al respecte i no hi ha cap dubte legal. El que resulta incompressible és que l’únic responsable d’aquesta irregularitat i d’aquest retard és el propi Ajuntament, ja que són els propis tècnics municipals qui han d’atorgar al propi Ajuntament aquesta llicència. Cal insistir en que és il·legal obrir la instal·lació sense tal llicència (diferent a la llicència d’obres i a l’ambiental) i que l’Ajuntament deuria predicar amb l’exemple i ser el primer en complir la legalitat. Una vegada més l’Ajuntament dona fum en compte de llum, i una vegada més es demostra el desgovern que pateix la nostra Corporació on, per tal d’inaugurar un edifici, els criteris polítics acaben imposant-se als tècnics.
Fins i tot en el cas de l’Edifici de la Policia Local ha passat el mateix. Tot i no ser un edifici administratiu i no estar destinat prioritàriament a un ús públic, primer s’ha posat en funcionament i després se li ha atorgat la llicència d’obertura. La policia s’hi traslladà el 15 de juliol de 2010 però la llicència s’atorgà el 14 de desembre de 2011, quasi any i mig després (Resolució 2255/2011).
En tots tres casos s’indica textualment que “La present llicència autoritza al seua titular a posar en funcionament l’activitat esmentada”. Fins que no es concedeix la llicència, doncs, l’activitat no està autoritzada i hi realitzar-la és il·legal. Resulta cridaner, en el cas de l’edifici policial, que la policia que alça actes relatives a la no existència de llicències d’obertura quan algun negoci particular no la té, no l’alcés en el cas del seu propi edifici. Però a més d’una il·legalitat, actuar així és una irresponsabilitat, perquè es posa en perill la seguretat dels treballadors i usuaris d’unes instal·lacions a les quals els tècnics encara no han donat el vist i plau. En el dia de hui MÉS ALGEMESÍ ha sol·licitat tenir accés a l’expedient relatiu a la llicència d’obertura del pàrquin. Considerem que aquest no pot continuar obert si no existeix llicència d’obertura i si no s’ha resolt el tema del quarto refugi. Igualment vetllarà per a que açò no torne a passar especialment en el cas de l’edifici Polivalent del que també hem sol·licitat accés a l’expedient.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here