Compromís qualifica «d’injustos i insolidaris» els pressupostos d’Alzira

0
503
Grup municipal de Compromís

Dijous passat dia 27 de desembre s`aprovaven els pressupostos de l`Ajuntament d`Alzira per al 2013 amb els vots favorables del PP i en contra de Compromís per Alzira i la resta de l`oposició.

Des de Compromís per Alzira votarem en contra dels pressupostos perquè considerem que son injustos i insolidaris amb els ciutadans alzirenys. A més també pensem que son uns pressupostos irresponsables en un moment de crisi econòmica i si afegim les retallades, el deute de la Generalitat i la mala gestió que ha fet el PP a Alzira, el balanç no pot ser més deplorable.

El pressupost és l`eix troncal de la gestió municipal, però també cal tenir en compte la situació de crisi econòmica que afecta també als alzirenys i, per tant, el pressupost és un instrument que pot corregir desigualtats i especialment fixar prioritats.

Per la via dels ingressos, podem veure com el PP ha augmentant els imposts de caràcter municipal d`una forma clara com, per exemple, l’I.B.I, amb el CATASTRAZO DE RAJOY i MONTORO. En canvi, no han pujat, per exemple, la taxa als bancs que tenen caixers en via pública, a més han imposat taxes sobre serveis municipals que abans eren gratuïts com l’autobús, sense incloure cap reducció per a jubilats, joves o aturats (en aquest cas ara, després de 6 mesos que Compromís per Alzira fera la proposta del pagament en funció de la renda de les persones, s’ha anunciat la posada en marxa d’aquest sistema).

La Generalitat Valenciana d’Alberto Fabra i Paco Camps (no oblidem la seua nefasta gestió) del PP deu a l`ajuntament d`Alzira vora 5.000.000 d`euros d’inversions i serveis ja gastats (som el banc o millor dir la nova caixa d’estalvi de la nostra Generalitat). A més, alguns serveis que són de competència autonòmica com les residencies de persones majors i les escoles infantils ens consten anualment més de 3.000.000 de euros, però el PP d`Alzira no reclama a la Generalitat ni el deute que té amb el nostre Ajuntament ni l`assumpció o pagament de les competències que li corresponen.

Pèrdues d’Alzira Ràdio

En quant a les empreses públiques, alguna mereix una menció especial. El cas d`Alzira Ràdio és paradoxal, no només per l`abús i control ferri del PP d’aquesta ràdio pública, sinó també per les pèrdues que acumula. Les aportacions de l’ajuntament per al 2013 són de 150.000 euros, mentre que les previsions per ingressos publicitaris són tan sols de 26.000 euros. Un dèficit de 124.000 euros que paguem tots els alzirenys. La mala gestió del gerent i del PP en esta empresa pública és evident. Ja que Alzira Ràdio arriba a bona part de la Comarca de la Ribera, hem demanat que se signen convenis amb els ajuntaments del voltant per ajudar econòmicament amb l’emissió de programes radiofònics de cada població.

BIM d’autobombo

La polèmica sobre la publicació del BIM (Butlletí de Informació Municipal) suposa un cost de vora 6.000 euros, és una publicació de propaganda política i d`auto-bombo del PP que paguem tots, és com a mínim lamentable. Però la mala gestió no acaba ací sinó que també hi ha sentències condemnatòries contra l`Ajuntament per la desídia i la mala gestió dels regidors del PP, un exemple clar és l`execució de la sentència pel camí del Barranc de la Casella, un total de 30.000 euros que pagarem per la incompetència del govern municipal que li tirava la culpa a la Confederació del Xúquer quan governaven els altres, i ara calla i paga (Montalvà dixit).

Però per a Compromís per Alzira no tot és negatiu hem vist que malgrat la mala gestió del PP i la seua falta de projecte, algunes idees que Compromís hem posat damunt de la taula han sigut arreplegades parcialment al pressupost. Compromís varem ser els primers que proposarem un pla de foment de l`ocupació, fórem també els primers que proposarem una xarxa solidària. Hem demanat paralitzar projectes que no són urgents i necessaris com ampliar de nou el cementeri, i es destinen els diners del Pla Provincial de la Diputació al Casal Jove i solidari a ubicar al antic centre escolar García Sanchiz, també hem recolzat el projecte Azahara per revitalitzar el barri de l’Alquerieta. amb una partida concreta de 70.000 € i no retallar a la meitat la ajuda a cooperació internacional, demorant la oficina virtual que no considerem prioritària en aquestos moments de crisis.

Xarxa solidària

La nostra aposta de gestió política i pressupostària passa per un millor control de la gestió, més transparència i major participació. Destinar el màxim de recursos a una XARXA SOLIDARIA que ajuden als alzirenys més necessitats, així com augmentar els recursos per fomentar la creació de llocs de treball. Estes seran les nostres prioritats per al 2013.

Finalment volem aprofitar estes línies per desitjar-los un feliç any nou i esperem que no decaiga l`esperança de que el 2013 siga millor que l`any que acabem de tancar, així almenys ho desitja Compromís per Alzira a tots els alzirenys i alzirenyes.

Diego Gómez
Portaveu coalició Compromís per Alzira

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here