Baldoví:»En el primer any de Rajoy tots som més pobres llevat de banquers i defraudadors»

2
355
Joan Baldoví en el Congrés de Diputats

 

El diputat al Congrés per Compromís-Equo, Joan Baldoví, considera que el 2012, primer any de govern de Rajoy, ha acabat amb «més pobressa generalitzada», també «amb menys drets socials», fins el punt de tornar als anys 60 «eixint a l’estranger a buscar treball». I ha afegit que «hui vivim molt pitjor que fa un any».

No hi han raons per a l’optimisme

Baldoví assegura que hi han altres polítiques per eixir de la crisi, «polítiques d’estímul, de creiximent i d’inversió» i ha advertit, en declaracions fetes a Riberaexpress que «si seguim per esta senda no hi han raons per a l’optimisme, les xifres desautoritzen les previsions del govern com ho demostren les avançades per l’OCDE». Fins i tot el mateix, Fons Monetari Internacional (FMI) ha deixat ben clar que «amb polítiques d’ajust tan dures no es pot eixir de la crisi, la prova és que, un any després, hi han menys empreses i afiliats a la Seguretat Social».

L’Estat espanyol paga, a hores d’ara 38.000 milions d’euros pel deute més interessos i segons Baldo (com és conegut al seu poble), «en el 2012 hem pagat 10.000 milions més que l’anys passat, per tant cal renegociar el deute i exigir una moratòria». Fins i tot denuncia que la primera ministra alemana, Ángela Merkel, «fa en el seu país el contrari del que imposa als països del sud d’Europa».

La pobressa es crònica i augmenta de forma alarmant

Per a parlamentari de Sueca la pobressa «és ja crònica, està augmentant de forma alarmant i el que entra en ella té molt difícil eixir». I ha afegit que una de les poques coses «positives» sorgides durant la crisi econòmica, «és la solidaritat de nombroses associacions, ajuntaments i altres entitats».

El primer any del govern de Mariano Rajoy ha provocat, segons el diputat riberenc, «que tots els col.lectius siguen ara molt més pobres, llevat dels banquers, defraudadors i grans fortunes».

Un «azote» para Rajoy

Pel que fa a la seua tasca al Parlament durant el seu primer any de diputat, és considera «satisfet», perquè «des de Compromís hem presentat moltes més esmenes i preguntes que el PSPV i el PP valencià». Una tasca que, destaca, «és reconeguda pels mitjans de comunicació, fins considerar-me un «azote» del Govern en només un any de parlamentari». L’exalcalde de la capital de la Ribera Baixa diu que està sent una experiència «molt estimulant en aconseguir que els valencians forem visibles a Madrid».

Finançament més just

I ha aprofitat l’ocasió per exigir un sistema de finançament «més just per al País Valencià», perquè som un milió d’habitants més i l’Estat nos ens paga tots els serveis transferits». Es més, advertix que cada vegada les diferéncies entre la comunitat autonòmica valenciana i la resta, «és més gran» i fica com exemple, des de la seua Sueca natal, que «rebem 150 euros per càpita, en inversions, menys que les altres comunitats».

De totes formes reconeix que resulta un tant frustrant que «el grup parlamentari popular accepte poquíssimes esmenes de l’oposició» i confia que en la pròxima legislatura «no hi haja majoria absoluta». Una majoria aconseguida pel PP que qualifica «d’injusta, donat que amb el 44% dels vots ha sumat el 54% dels diputats».

Riberaexpress

 

2 Comentarios

 1. No todos los banqueros somos estafadores ni tenemos sueldos millonarios, ni todos los defraudadores son más ricos, por ejemplo en la economía sumergida hay miles de personas que mal viven y son más pobres que hace varios años y también son defraudadores.
  Me parecen muy ofensivas las palabras de este diputado que ha metido a todos en el mismo saco, es como si yo generalizase y considerara a todos los políticos (él y los miembros de su partido incluidos) unos corruptos, pero bueno si haciendo esa demagogia barata engaña a 4 votantes, también más de uno como yo se siente defraudado con su partido y le diría a la cara que nunca más les volveré a votar.
  Baldoví cuida esa palabras y menos demagogia, que como mínimo ya has perdido mi voto y unos cuantos más.

 2. Señor Baldoví, estoy totalmente de acuerdo con lo que dice. Aunque lo que usted dice, lo dicen también muchos analistas políticos de prestigio.
  Le agradezco su defensa de los intereses del pueblo valenciano ¡Ya era hora de que un diputado valenciano defendiera en Madria nuestra tierra!
  Y por descontado, agradezco su defensa de los ciudadanos más desprotegidos, de los que han sido victimas de las participaciones preferentes, y de tantos ciudadanos que están perdiendo su trabajo entre los que también se encuantran los empleados de la banca que son victimas de despidos masivos.
  Yo no soy nacionalista, pero usted ya cuenta con mi voto.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here