Més Algemesí lamenta que «La Sexta» siga una televisió «non grata» per al alcalde

1
557
Josep Bermúdez

MÉS ALGEMESÍ considera inacceptable que la màxima autoritat d’Algemesí declare emissora “non grata” a cap mitjà de comunicació. En el plenari d’ahir, en el context d’una moció de reprovació al regidor de comunicació que es planteja arrel d’una noticia emesa per La Sexta sobre les becerrades d’Algemesí, l’Alcalde perdé totalment els papers i pronuncià unes paraules que són un atac directe a la llibertat de premsa.

La llibertat d’expressió i de premsa són el fonament de la nostra societat democràtica i les autoritats sorgides de les urnes han de fer possible aquesta llibertat. Atacar a cap cadena de televisió, ràdio o periòdic perquè no done les notícies conforme voldria el governant és inacceptable, i ens retrotrau a altres temps on la llibertat de premsa no existia.

Tarannà democràtic
Les afirmació de l’Alcalde sobre que “La sexta és una televisió que no és benvinguda perquè no és una televisió que parle bé del nostre poble… fa dos anys els cadafalers no els van deixar pujar, i enguany no han deixat pujar a La Sexta” ens fan dubtar sobre el seu tarannà democràtic i deixen ben clar que el nostre Alcalde no ha entés l’essència de la democràcia. Una autoritat democràtica no pot realitzar aquestes afirmacions.

El Senyor Alcalde no pot declarar benvingudes a les televisions que parlen bé del que a ell li interessa i no benvingudes a les que no donen la informació conforme ell vol. Dissortadament els algemesinencs ja patim el control ferri del butlletí escrit i de la televisió local per part de l’equip de govern que impedeix que els professionals que hi treballen informen lliurement de la realitat d’Algemesí i de la pluralitat d’opinions existents. Voler, a més, controlar quines televisions són benvingudes i quines no significar donar un pas més en la tàctica de silenciar les veus discordants.

La llibertat de premsa és sagrada


MÉS ALGEMESÍ considera sagrada la llibertat de premsa, i per això, per al proper plenari presentarà una moció per a que tots els grups de l’Ajuntament d’Algemesí es declaren a favor de la llibertat de premsa, manifesten que tots els mitjans de comunicació són benvinguts a Algemesí i per a que l’Ajuntament pose sempre a disposició de la premsa tots els mitjans públics que dispose per tal que aquests informen de la realitat d’Algemesí, siga la que siga. Els cadafalers, com a penyes privades poden decidir si deixen entrar o no a la premsa al seu cadafal, però el balcó de l’Ajuntament és un lloc públic i per tant deu estar sempre a disposició de la premsa per a que aquesta puga informar del que estime oportú, i deu estar-ho se celebre l’entrada de la Mare de Déu o se celebren les becerrades. L’Alcalde no és qui per censurar o decidir quan es deixa o no entrar a la premsa.

MÉS ALGEMESÍ sol·licitarà també una reunió urgent del Consell Assessor dels Mitjans de Comunicació -que es constituí en novembre de 2011 i no s’ha tornat a reunir- per tal que es pronuncie sobre aquestes declaracions i establisca com a criteri seu el facilitar sempre l’accés a les instal·lacions municipals per a que exercisquen el dret a la informació.
Esperem, doncs, una rectificació clara i contundent de la màxima autoritat local retractant-se d’unes paraules que mai deuria haver pronunciat i que lamentablement taquen el nom d’Algemesí que ell deuria defensar.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

1 Comentario

 1. Me avergüenza ser vecino de Algemesí, cuando veo este tipo de situaciones.
  ¿ Como pueden algunas personas anteponer la tradición a la razón?
  ¿ No tienen animales?
  ¿ No saben que sienten y sufren igual que lo podemos hacer nosotros?
  Y a eso le llamaran cultura, a mi me parece falta de ella.
  Se me caen las lágrimas solo con ver el vídeo de la sexta.

  http://www.youtube.com/watch?v=BEDCd9S1UGA

  http://www.lasexta.com/noticias/cultura/becerradas-vuelven-convertirse-sanguinario-escenario-fiestas_2012092700195.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here