EU porta al ple extraordinari d’Alzira les mocions «vetades» pel PP

0
428

EU-Alzira ha incorporat en l’ordre del dia del plenari extraordinari de l’oposició les mocions i propostes que, incomplint la legislació i la normativa, l’equip de govern i la Sra. Bastidas ha vetat de forma sistemàtica. EU-Alzira ha aportat mocions relatives a programes de treball, polítiques de vivenda i accions socials.
EU-Alzira ha incorporat al plenari extraordinari de l’oposició mocions i propostes que la Sra. Alcaldessa i l’equip de govern s’han negat a tractar una i altra volta durant 2012. Es tracta de mocions de caràcter local i referides a treball, polítiques de vivenda, accions socials, educació, etc. Moltes d’aquestes són propostes que des d’EU s’han treballat de la mà dels moviments socials i distintes associacions de la nostra ciutat.
1. Sobre ocupació. EU proposarà la creació d’un Pla d’Ocupació Juvenil en la nostra ciutat, ja que des del 2007 no se n’ha creat cap. També demanarà a la Generalitat que no suprimisca programes d’ocupació (com ha ocorregut enguany) que gestionava l’Ajuntament, com ara el PAMER o l’EMCORP, que beneficiaven a unes 100 persones.
2. Sobre vivenda. EU demana que l’Ajuntament d’Alzira pose en funcionament una Agència de Lloguer Municipal. Que els bancs, que detenen la majoria d’immobles buits, els cedisquen en un cert període de temps, per a destinar-ho a lloguer social. Que siguen beneficiàries les persones desnonades i, com a màxim, es pague un 30% dels ingressos familiars en concepte de lloguer social.
3. En polítiques socials. EU presentà una moció per a què l’Ajuntament puguera exercir l’acció popular en els procediments penals per maltractaments.
4. En educació. Que les instal·lacions de la biblioteca de la Universitat Catòlica siguen d’accés públic i gratuït, donat que l’edifici s’ha pagat amb diners de totes i tots.
5. En Participació ciutadana. EU demana a l’equip de govern que pose en marxa uns pressupostos participatius en l’Ajuntament, implicant al teixit associatiu d’Alzira. Uns pressupostos participatius que han de convertir-se en els pròxims exercicis en un mecanisme de democràcia directa i de major racionalització dels recursos, dirigint-los sobre allò que la ciutadania estima més important, i més en un temps de dificultats econòmiques.
6. En mobilitat urbana i medi ambient. Esquerra Unida d’Alzira demana a l’equip de govern que s’habilite Zona 30 en determinats punts de la ciutat, una delimitació que no només limita la velocitat dels vehicles a motor sinó que dóna prioritat als vianants. Des d’EU proposem que s’implante en les zones de col·legis, en el centre urbà i que s’estudie la seua extensió en altres àrees.
7. En el nostre patrimoni històric i agrari. EU-Alzira ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament d’Alzira per tal que es protegisca el paisatge i els elements de la nostra agricultura tradicional.
Des d’EU denunciem, novament, que l’equip de govern de la Sra. Bastidas veta les mocions i propostes presentades per la nostra formació. La Llei Valenciana de Règim Local del 2010 obliga a que les mocions dels grups municipals siguen tractades en els plenaris ordinaris en el mes en què es registren. En canvi, el Reglament Municipal (del 1986, ja antiquat) marca que ho podran ser al cap de tres plenaris. Ni un ni altre es porten a terme.
I no només això. Aquest plenari l’ha fixat la màxima autoritat local el proper dia 31 a les 7.45 h., en un horari i unes dates que impedeix l’assistència de les veïnes i veïns i la major difusió dels debats sobre la política municipal.
Segons els reglaments estatal i municipal, una quarta part del consistori pot sol·licitar la convocatòria d’un plenari extraordinari i marcant l’ordre del dia, almenys tres vegades a l’any. EU-Alzira ha incorporat totes aquelles mocions en aquesta convocatòria de plenari extraordinari de l’oposició, la primera que es realitza en aquesta legislatura.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here