El PSPV i Compromís renoven en l’Alcúdia l’acord programàtic de principi de legislatura

0
454

L’acord que ha sigut firmat per Robert Martínez, Paco Martínez i José Arocas per part del PSPV i Paco Sanz, Pascual Ortega i Marina Ribes per part de Compromís, és una continuació del de juny de 2011 i serà revisat i ampliat en 2013. Els dos partits assumeixen el compromís de col·laborar activament al desenvolupament d’aquest acord per tal de facilitar la governabilitat de l’Alcúdia.

PSPV i Compromís, fan una valoració positiva de l’acord que ara es renova, amb un important compliment dels compromisos acordats. Igualment es valora positivament els acords assolits al llarg de la legislatura en múltiples temes, que no formaven part de l’acord i sobre els que el grau d’enteniment ha sigut molt elevat. Els dos partits han analitzat els punts de l’acord de juny de 2011 encara no aplicats i que seran posats en marxa, per terme general, durant els primers mesos de 2013 i han procedit a ampliar l’acord amb la introducció de nous punts i compromisos, des del punt de vista d’un acord dinàmic. Igualment assumeixen el compromís de col·laborar activament al desenvolupament d’aquest acord i de la seua continuïtat.

Entre els aspectes de l’acord renovat destaquem els següents:

En els pressuposts per a 2013 es destinarà una partida per a la creació d’un Pla d’Ocupació i altra per al funcionament d’un Servei de menjar solidari. Igualment es contempla la construcció d’una nova Biblioteca que comptarà amb una secció Infantil i la instal·lació d’ascensors a les escoles públiques de Batallar i Heretats per a fer front als problemes de mobilitat. La partida destinada a assistència social s’incrementarà en funció de les noves situacions de necessitat que s’estan creant.

Igualment cal destacar la constitució i funcionament del Consell Municipal de Medi Ambient que se sumarà als d’Educació, Esports, Dona, Benestar Social i Agricultura ja en funcionament. De la mateixa manera es crearà una Comissió de Festes, formada per representants dels grups polítics i per entitats que col·laboren en els festes.  També es posarà en marxa una guia de criteris i actuacions de Compra Pública Responsable.

També s’establirà el recurs a la Iniciativa Ciutadana, amb la qual els veïns i veïnes, tant a nivell individual com col·lectiu, podran demanar a l’Ajuntament l’execució d’una determinada activitat de competència i interès públic municipal. Igualment es regularà i acudirà a la Consulta Municipal en aquells assumptes que siguen d’especial rellevància per als interessos dels veïns i veïnes.

Des de l’Ajuntament s’impulsaran els bancs de llibres de text i la reutilització dels mateixos per a disminuir el seu cost, exigint a la Generalitat tant el pagament de les beques del curs actual o les pendents del passat com l’adopció de mesures efectives per a reduir la despesa de les famílies en l’adquisició de llibres de text.

L’Ajuntament aplicarà les mesures aprovades per als desallotjaments de persones de les seues cases i posarà en pràctica mesures per millorar el servei d’aigua potable al nostre poble en el sentit de l’auditoria recentment realitzada.

De la mateixa manera s’adaptarà a la legislació actual l’ordenança contra el soroll i la contaminació acústica i es procedirà  a la retirada de les plaques franquistes del «Instituto de la Vivienda», en compliment de la Llei de Memòria Històrica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here