Més Algemesí denuncia que el parking del Mercat s’obri sense la llicència de funcionament

0
418
Aparcament del Mercat

 

De manera totalment irresponsable l’Ajuntament d’Algemesí, en unes “jornades de portes obertes” va obrir ahir al públic el pàrquing del Mercat, en el qual des d’ahir s’estan aparcant cotxes. Açò suposa, de facto, la seua entrada en funcionament, tot i que per qüestions promocionals, no es cobre.

No obstant això, el pàrquing no té llicència d’activitat o funcionament. Fer-ho tal i com s’ha fet implica infringir, al nostre entendre, tota la legislació al respecte, ja que no tenim constància que aquest haja passat la preceptiva revisió dels tècnics municipals que tot establiment ha de passar abans de posar-se en funcionament.
Aquestes qüestions no són simples formalisme, sinó que les llicències de funcionament el que certifiquen és que les instal·lacions són adequades per a l’ús que es va a donar i que acompleixen tots els requisits de seguretat. En el cas del pàrquing, la Junta de Govern Local, tal i com va explicar MÉS ALGEMESÍ, ja atorgà una llicència urbanística condicionada al fet de la creació de un quarto refugi en cada planta per a facilitar l’evacuació de persones amb mobilitat reduïda (veure acta, pàgina 16).

Els dos regidors de MÉS ALGEMESÍ, Lorena Calatayud i Josep Bermúdez, han visitat aquest matí aquestes instal·lacions, per tal de conéixer si s’havien realitzat les modificacions que indicava l’arquitecte municipal en qüestió de seguretat, i hem pogut comprovar que no, que no estan senyalitzades ni existeixen aquestes zones refugis sense les quals no es pot obrir el pàrquing al públic.

Tot i que ja fa temps que ens van assegurar des dels serveis municipals que es podien habilitar fàcilment, el ben cert és que el pàrquing està en funcionament i no existeixen, i això comporta uns riscos innecessaris. Som conscients que la possibilitat que passe alguna cosa és mínima, però els esdeveniments del Madrid Arena, que ja en 2006 la policia denuncià que no tenia llicència de funcionament, ens obliga a extremar les precaucions.
En aquest cas l’equip de govern ha interposat els seus interessos partidistes i electorals al compliment de la normativa jurídica i a la seguretat de les persones. La seguretat de les persones està per damunt de tota promesa electoral, i més quan no existeix una clara demanda d’ús del pàrquing.

A la una del migdia, quan els regidors han visitat el pàrquing, estaven ocupades 11 places de 200, un dia, que per les dates que estem, és de gran activitat comercial. Ens sembla doncs una decisió molt greu que s’obriga el pàrquing sense tenir la llicència de funcionament, ja que es demostra, una vegada més, que l’Ajuntament no compleix les lleis que fa complir. Però encara ens sembla més greu que s’òbriga sense tenir les mesures de seguretat adequades. Això no és més que una temeritat i una irresponsabilitat, i més quan no tenim constància que el pàrquing haja passat cap revisió de seguretat per part dels tècnics municipals.
L’equip de govern era conscient plenament de la irregularitat que estava cometent quan anuncià la setmana passada que obriria el pàrquing, ja que els 20 de juny aprovaren un acta on es declarava necessari realitzar aquesta reforma, i sabien perfectament que no s’havia realitzat. MÉS ALGEMESÍ estudiarà seriosament si existeix algun tipus de responsabilitat d’algun ordre de la persona o persones que han donat l’ordre o han permés l’apertura del pàrquing que a hores d’ara entenem que no acompleix les mesures de seguretat exigibles. En el plenari de hui demanarem que mentre no estiguen totes les mesures de seguretat implantades i mentre no s’haja produït la revisió municipal pertinent no es faça ús del pàrquing.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here