L’oposició d’Alzira vota en contra dels pressupostos per «irreals i continuistes»

1
437
Equip de govern d’Alzira
Regidors de l’oposició

Els grups municipals del PSOE, Compromís i EU han votat, esta nit, en contra dels pressupostos municipals en qualificar-los com «irreals i continuistes». Els portaveus de les tres formacions han criticat una nova reducció, en este cas del 10% de les ajudes municipals a les entitats culturals, esportives i festives d’Alzira.

La socialista, Isabel Aguilar, ha reclamat la consignació d’un milió d’euros per al Pla d’Ocupació i proposat la congelació d’impostos, bonificacions en taxes i impostos per als veïns amb pocs recursos i lloguer de parcel.les en el Parc Empresarial El Pla, entre d’altres.

Paco Gimeno de Compromís i Iván Martínez d’EU han coincidit en proposar un menjador social i un banc d’aliments, en crear una agència de lloguer municipal utilitzant les vivendes que disposen els bancs, la creació d’un banc de llibres de text i més dotació en plans d’ocupació.

Per la seua part el regidor d’Hisenda, Enrique Lahuerta ha defensat els pressupostos, perquè «incrementen les ajudes socials i el foment de l’ocupació», a més de destacar la reforma de l’administració amb un Pla de Millora i Innovació. Lahuerta ha destacat que l’Ajuntament d’Alzira «és dels pocs municipis que paga els deutes dins del termini reglamentari» i que s’han elaborat «des de la prudència i l’austeritat».

Per a l’alcaldessa, Elena Bastidas, «són els millors pressupostos que es poden fer en estos moments», resaltant «l’augment de les partides de serveis socials i de Plans d’Ocupació». La primera autoritat local ha dit que la única «taca» dels pressupostos és el prèstec  d’un milió d’euros, que l’ajauntament ha de demanar per amortitzar el deute als titulars de l’Hort de Redal.

Bastidas ha anunciat dos projectes estrela, com és l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, amb una finestreta única, i un «novedós i revolucionari Pla de Vivenda» que començarà a desenvolupar-se el pròxim any en el barri de l’Alquerieta.

L’equip de govern format pels regidorsdel PP ha sigut l’únic en votar a favor dels pressupostos del 2013 que superen, lleugerament, els 33 milions d’euros.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here